Slavne žene koje su prijateljicama učinile nezamislivo

Najboljim prijateljicama spremni smo svašta oprostiti, ali postoje li izdaje za koje nema oproštaja? Mnoge žene odgovorile bi potvrdno, a na prvo mjesto neoprostivih izdaja stavile bi „krađu“ ljubavnog partnera. Neke od slavnih žena upustile su se u preljubničku vezu s partnerima svojih prijateljica.

22885865_363873217384914_1742995824682893525_n

Jedan od najpoznatijih ljubavnih trouglova svih vremena je onaj u kojem su se našli Elizabet Tejlor, Debi Rejnolds i njen suprug Edi Fišer.

 

Dvije glumice sprijateljile su u tinejdžerskim danima kada je Debi potpisala ugovor sa studijem MGM, a Elizabet je u to vrijeme već bila njihova velika glumačka nada.

 

Debi se 1955. godine udala za Fišera, a Elizabet je 1957. godine postala supruga pozorišnog i filmskog producenta Majkla Toda. Samo godinu dana kasnije Majk je poginuo u avionskoj nesreći.

 

S obzirom na to da su njih četvoro bili bliski prijatelji, Debi je Ediju dopustila da se nakon nesreće na neko vrijeme preseli kod Elizabet kako bi pazio na nju u trenucima velike tuge. Međutim, samo dvije nedjelje kasnije Elizabet i Edi su zajedno otputovali, a Debi je saznala da je njen brak gotov.

 

Zbog svoje afere novi par postao je meta medija koji nisu imali milosti prema njima, ali to filmsku divu nije smelo. „Ne možete uništiti srećan brak. Ništa ja nisam uzela od Debi jer ona to nikada nije ni imala, kazala je kada su je upitali kako je mogla ukrasti muža prijateljici.

 

Imala je spreman odgovor i na pitanje što bi njen pokojni suprug rekao na njenu novu ljubavnu vezu: Majk je umro, a ja sam živa. Što očekujete od mene? Da spavam sama?

 

Njihova ljubavna sreća ipak nije bila duga vijeka. Naime, Elizabet je 1964. godine ostavila Fišera zbog Ričarda Bartona. Nekoliko decenija kasnije Debi je ipak oprostila Elizabet veliku izdaju. U mlađim danima Elizabet je samo uzimala što je htjela. Kasnije je postala svjesna osjećaja drugih ljudi.

Glumica Mia Farou takođe se našla u ljubavnom trouglu. 60-tih godina prošlog vijeka sprijateljila se sa muzičarkom Dori Previn koja je bila udata za Andrea Previna. Mia se upustila u vezu s Previnom, a Dori je za aferu saznala kada je Mia ostala trudna. Muzičarka se razvela, a godinu dana kasnije mladoj glumici posvetila je pjesmu o prijateljici skrivenih motiva koja se divila njenom vjenčanom prstenu i bračnoj postelji pa joj na kraju ukrala muža.

(zadovoljna.hr)

Slični članci

Ostavi komentar