Neodoljiva poslastica gotova za tren

 

Evo kako da napravite ukusni čokoladni kolač bez brašna i šećera

Ovaj jednostavni i brz kolač dolazi nam iz Južne Amerike, a osvojio je čitav svet, pogledajte i zašto

 

Potrebni sastojci:

4 jaja

2 pomorandže

200 g oraha, badema, lješnika ili kokosa

pola kašičice sode bikarbone

100 grama crne čokolade

200 ml neutralne pavlake za kuvanje

 

Priprema:

1.Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata, zatim ih kuvajte oko pola sata dok ne omekšaju.

 

2.Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove, predhodno samljevene i malo sode bikarbone. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

 

3.Na ringli prokuvajte neutralnu pavlaku pa u nju dodajte čokoladu dok se rastopi. Prelijte gotov i prohlađen kolač. Rashladite u frižideru i poslužiti.

glossy.espreso

Slični članci

Ostavi komentar