Evo kako da napravite ukusni čokoladni kolač bez brašna i šećera
Ovaj jednostavni i brz kolač dolazi nam iz Južne Amerike, a osvojio je čitav svet, pogledajte i zašto
Potrebni sastojci:
4 jaja
2 pomorandže
200 g oraha, badema, lješnika ili kokosa
pola kašičice sode bikarbone
100 grama crne čokolade
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
Priprema:
1.Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata, zatim ih kuvajte oko pola sata dok ne omekšaju.
2.Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove, predhodno samljevene i malo sode bikarbone. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
3.Na ringli prokuvajte neutralnu pavlaku pa u nju dodajte čokoladu dok se rastopi. Prelijte gotov i prohlađen kolač. Rashladite u frižideru i poslužiti.
glossy.espreso