Džulija Roberts: Danas ne bih mogla da snimim “Zgodnu ženu”

Američka glumica Džulija Roberts (51) koju je proslavila uloga prostitutke Vivian Vard u filmu “Zgodna žena” u razgovoru za Guardian otkrila je kako smatra da danas taj film ne bi postigao ni približnu slavu kakvu je postigao 1990. godine kad je premijerno prikazan.

 

” -Mislim da današnja politička i kulturna klima ne bi to odobrila. Ne mislim da bi danas mogla snimiti taj film – izjavila je glumica koja se u spomenutom filmu zaljubljuje u klijenta, bogatog biznismena Edvarda Levisa kojeg igra  Ričard Gir (69).

Čak je osam glumica bilo na audiciji za ulogu Vivian Vard, ali danas gotovo niko ne može zamisliti “Zgodnu ženu” bez Džulije Roberts u glavnoj ulozi.

Roberts je otkrila i kako je skoro odbila ulogu u njenoj drugoj najpoznatijoj romantičnoj komediji “Notthing Hillu”.

-Nisam htjela glumiti Anu Skot. Kad sam prvi put pročitala scenarij mislila sam da je užasan. Ko želi a bude poznata filmska zvijezda koja se zaljubljuje u vlasnika knjižare? rekla je Roberts.

Film je osvojio nekoliko nagrada i popeo se visoko na listi najljepših romantičnih priča baš kao i “Zgodna žena”.

“Ipak, danas na taj film gledam kao na “mali dragulj” – dodala je glumica.

Lijepa glumica je, dvije godine kasnije, na snimanju filma “Meksikanac” 2001. godine upoznala sadašnjeg supruga snimatelja Daniela Denija Modera (50).

Početak njihove veze pamti se kao jedan od najvećih skandala u Holivudu. Džulija je bila je u ozbiljnoj vezi s kolegom i glumcem Benjaminom Bratom, a iza sebe je već imala propali brak s muzičarem Lovetom. Ni Moder nije bilo slobodan. On je od 1997. godine bio u braku sa stilisinjom Verom Steimberg (46).

“Istog trenutka sam se zaljubila u njega, to je za mene bilo to. Željela sam biti samo s njim. Nisam mogla da prestanem da razmišljam o Deniju a znala sam da ću biti u velikim problemima ako se ti moji osjećaji nastave”, rekla je Roberts.

Džulija i Denijeva počeli su ljubavnu aferu koja je naišla na osudu javnosti, ali i na osudu Denijeve porodice koja nije htjela da prihvati Džuliju već su bili na strani Vere.

Poslije meseci skrivanja Džilia je konačno otputovala u Montreal gdje je Bratt snimao film i tamo prekinula vezu s njim. Dva mjeseca kasnije, i Moder je odselio od supruge.

U julu 2002., Roberts i Deani stali su pred oltar u privatnoj kapelici na njenom ranču u Novom Meksiku te izrekli sudbonosno da. U braku su dobili troje djece, starije blizance Hazel i Pinnaeusa (14) te mlađeg sina Henrija. (11).

Izvor: Nezavisne

Slični članci

Ostavi komentar