Na festivalu u Kanu, Marinoviću nagrada za scenario filma “Živi i zdravi”

Crnogorski reditelj, Ivan Marinović, na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, u okviru ScripTeast Workshops programa, osvojio je nagradu Krzysztof Kieslowski ScripTeast Award, za scenario novog filma „Živi i zdravi“  (eng. „Forever Hold Your Peace“).

-Kako je Marinović kazao za Radio Jadran, nagrada je stigla neočekivano, jer u Kanu je konkurencija bila izuzetno jaka, sa više projekata nekih veoma respektabilnih autora, koji su bili učesnici na velikim festivalima i osvajali nagrade .

– Komedije obično ne dobijaju podršku, kada su u konkurenciji sa projektima koji se ozbiljno bave političkim i istorijskim temama, tako da je ovo baš veliko iznenađenje –kazao je Marinović.

Filmski centar Crne Gore, saopštio je da se nagrada Krzysztof Kieslowski ScripTeast za scenario dodjeljuje najboljim projektima iz istočne i centralne Evrope. ScripTeast organizuje Polish Independent Film Foundation, a program finansiraju Creative Europe – MEDIA, Poljski filmski institut, Fond za promociju kulture Ministarstva kulture i kulturne baštine Poljske i Apple Film Production.

ScripTeast je program za scenariste iz centralne i istočne Evrope koji uskoro organizuje svoje 14. izdanje, a trenutno je otvoren poziv za prijave filmskih projekat

Slični članci

Ostavi komentar