Evo šta je horoskopskim znacima bitno kada je uređnje doma u pitanju

Evo šta je horoskopskim znacima bitno kada je uređnje doma u pitanju

Volite li dom prepun efektnih komada namještaja i sitnih uspomena ili ste ipak skoloniji minimalizmu? Bez obzira na preferencije, uređenje životnog prostora u skladu s horoskopskim znakom vaš dom učiniće još ugodnijim.reklama

1. OVAN – funkcionalnost
U vašem životnom prostoru sve mora biti vrlo dobro složeno i pristupačno. Nemate strpljenja za detalje. Radi usklađenja s vašom energijom preporučuje vam se da prilikom uređenja doma koristite intenzivnije i svijetle boje.

2. BIK – udobnost
Kauč i krevet vama su najvažniji djelovi namještaja u kući. Kvaliteta je na prvome mjestu, a birajte prirodna vlakna koja vam stvaraju ugodnu i opuštajuću atmosferu. Za bikove su idealne zemljane boje. Ako ne koristite neke stare komade namještaja, ne zatrpavajte svoj dom, već ih darujte nekome.

3. BLIZANCI – komunikacija
Blizancima je komunikacija na prvome mjestu pa im je neophodan moderan i multifunkcionalan namještaj. U tom slučaju valja se pobrinuti za kvalitetne i estetski zanimljive zidne nosače ili pak vrhunske police za TV i kompjuter, dok je nužno osigurati i superbrzi internet.

4. RAK  porodica
Ukrasite čitav zid ili pak kompletan hodnik uokvirenim fotografijama svoje uže i šire obitelji, kao i nekim uspomenama iz prošlosti. S obzirom na to da ste sentimentalna duša, ti će vam komadići značiti puno više nego kakav najnoviji trendovski komad namještaja o kojemu svi pričaju.

5. LAV – luksuz
Kao pravi predstavnik svog horoskopskog znaka, vi uvijek priuštite najbolje što možete. Uvijek ćete ponosno svoju postojeću kolekciju obogatiti nekim novim atraktivnim dizajnerskim komadom namještaja. Za vas su idealne tople boje.

6. DJEVICA – red i funkcija
Djevice su najpoznatije po svom osjećaju za red i disciplinu, što se vidi na njihovim policama u domu. Svakako da će iskoristiti svaki pa i najmanji prostor, ali neće nikada držati nešto što nema svoju funkciju. Uz dobru organizaciju i istančan osjećaj za estetiku, one su majstori u korištenju formule “kako s malo toga napraviti tako puno”.

7. VAGA – dekor
Estetika vam je jako važna pa se pobrinite da ukrasite životni prostor stvarima koje odražavaju vaš stil. Izbjegavajte rasprodaje i polovne stvari. Vaš dom nalik je umjetničkoj galeriji u kojoj su izloženi originali. Upotrebljavajte svijetle i prozračne boje, kao i metalne i staklene površine.

8. ŠKORPIJA – privatnost
Vaš dom za vas je najdraže utočište, stoga je najbolje da pri njegovu uređenju koristite mirne i tamnije boje. Privatnost vam je izrazito bitna pa osobne uspomene radije čuvate u ladici. Dosta se vežete za stvari i pomalo patite od “hrčak sindroma” skupljajući ih, stoga bi bilo dobro da povremeno napravite selekciju i riješite se viška predmeta.

9. STRIJELAC – prilagođenost
U idealnoj varijanti, zahvaljujući vašoj praktičnosti i nomadskoj duši, vaš je dom lako prenosiv pa su selidbe za vas lak zadatak. Međutim, znate se zatrpati brojnim predmetima koji svjedoče o nekim uzbudljivim trenucima iz života. Pokušajte sve da posložite tako da vam je što lakše održavati kuću, kako ne biste još i time razbijali glavu dok ste negdje na putu.

10. JARAC – tradicija
Za vas je tradicija ključna stvar u životu. Učvrstite svoj prostor odabranim predmetima koji odražavaju vašu istoriju, uključujući i porodično nasljeđe i vintidž komadiće koji su odnedavno ponovo u trendu. Kako je praktičnost jedna od vaših odlika, razmislite o prenamjeni nekog komada namještaja prije nego ga bacite, prodate ili poklonite.

11. VODOLIJA – eklektičnost
Poznati ste po svojoj eklektičnoj crti te stoga ne obraćate dosta pažnje na pravila i neke smjernice dizajna, već svoj životni prostor uređujete onako kako i odgovara vašem eklektičnom ukusu. Vama je jednostavno sve dopušteno pa možete slobodno kombinovati print s raznim uzorcima, tačkice s prugama, kao i sve ono što stvara vaš jedinstveni stil.

12. RIBE – jednostavnost
Ribama je kao vodenom znaku najvažnija tačka u kući – kupatolo i WC. Stoga taj dio treba da izgleda što raskošnije i ugodnije za boravak. Najradije birate stambene prostore koji odišu i mame svojom udobnošću. Ipak, skloni ste jednostavnijim linijama koje je lakše održavati.

Slični članci

Ostavi komentar