5 prijatelja prave ljubavi

U što se više stvari pronađete, to možete biti sigurniji da će vaša veza trajati dugo, dugo…

f1

 

1.Prijatelji s kojima izlazite

Stručnjaci tvrde kako su parovi koji izlaze u društvu još jednog para ili čak više njih povezaniji i u kvalitetnijoj vezi od onih koji to čine s njegovim ili njenim prijateljima. Isto tako, ovakav način zabave dokazano će učvrstiti vašu vezu.

 

2.Položaj u kojem spavate

Položaj u kojem spavate s partnerom može otkriti ponešto o dubini vaše veze. Parovi koji se prije spavanja i odmah nakon buđenja maze i isprepliću tijela, povezani su osjećajima koje ne mogu kontrolisati, odnosno onima koji su spontani. Takođe, dodirujete li se s partnerom tokom sna ili nastojite biti u blizini jedno drugoga, vaša veza smatra se moćnom.

 

3.Interesi i govor

Istraživanje je pokazalo kako parovi koji imaju vrlo silčan način izražavanja, poput slaganja rečenica, pričanja, korištenja određenih pojmova i sličan smisao za humor, imaju veće šanse za kvalitetnu vezu koja će potrajati. Naravno, isto vrijedi i za interese te životne stavove.

 

4.Poljupci i dodiri u javnosti

Poljupci i zagrljaji nisu rezervisani samo za početnu fazu veze. Baš naprotiv, takav način izražavanja emocija opisuje povezanost među partnerima u bilo kojoj životnoj dobi. Nedavno istraživanje pokazalo je kako parovi koji redovno razmjenjuju nježnosti imaju kvalitetniju i zdraviju vezu.

 

5.Zahvalnost

Stručnjaci potvrđuju kako je zahvalnost, odnosno riječ „hvala“ u vezi snažnija od riječi „volim te“. Pokazivanje zahvalnosti za male i velike stvari u vezi znak je snažne povezanosti između partnera vođenih iskrenim emocijama.

(cosmopolitan.hr), foto: freepik

 

Slični članci

Ostavi komentar