Sedam aktivnosti koje će učiniti da se bolje brinete o sebi

Često možemo čuti kako treba brinuti o sebi aludirajući na odlazak u teretanu, dan proveden u spa ili na masaži. Ali ono što se zaboravlja jeste da nam je svima mnogo potrebnija briga o sebi u pogledu naših misli. Tu brigu čini mnogo više aktivnosti.

Psiholog govori upravo o tome i navodi sedan aktivnosti koje će biti od važnosti kada govorimo i mislimo na brigu o sebi.

  1. Ulaganje u bliske odnose

Niste dovoljni sami sebi i sigurno mislimo da se ne možemo ni na koga osloniti kao na nas same ili da nas svako može izneveriti. To nije tačno, potrebni su nam blisku ljudi sa kojima ćemo dijeliti i dobro i loše i koji će nam biti podrška u svakom životnom poglavlju.

2. Plaćanje računa

Plaćanjem računa na vrijeme skinućemo teret i nećemo morati još i o tome da brinemo.

3. Traženje pomoći

Pomoć nam je neophodna u nekom momentu našeg života i skroz je u redu da je potražimo i prihvatimo ukoliko nam je neko ponudi.

4. Sređivanje prostora u kom živimo

Da, verujte nam da radi. Poslije sređivanja prostora po vašoj želi i uklanjanja nepotrebnih stvari, osjećaćete se nevjerovatno dobro i rasterećeno.

5. Odlazak u kupovinu

Možda niikada ne biste ovu stavku staviti na spisak brige o sebi ali je ipak tu. Odlazak u kupovinu i sretanje novih lica pa i u prolazu, vratiće Vam osjećaj pripadnosti.

6. Postavljanje granica

Granice u svakom odnosu moraju da postoje jer prvenstveno na taj način poštujete sebe. Takođe, ljudima će biti jasno da sa vama ne mogu da se ponašaju kako im dođe u kom momentu.

7. Upravljanje novcem

Posljednja stavka odnosi se na upravljanje novcem. Ovo može biti veoma korisno iz nekoliko razloga. Najvažniji se odnosi na to da ćete u svakom momentu znati gdje i na čega vam odlazi novac, kao i na čemu možete više uštedjeti.

B.S. / Izvor: Instagram

Related posts

Ostavi komentar