Ubistvo glumca Gašpera Tiča šokiralo Sloveniju

Ubistvo slovenačkog glumca i predsjednika nacionalnog Društva dramskih umjetnika Gašpera u centru stare Ljubljane šokiralo je Sloveniju. Glumca je u nedelju,u njegovom stanu u Trubarovoj, nožem ubio 20-godišnjak koji se nalazi u pritvoru, a čiji identitet policija ne želi da otkrije, prenosi Hina.

maxresdefault

Policija je potvrdila da je 20-godišnjak koji se nalazi u pritvoru oštrim predmetom nakon svađe i međusobnog fizičkog sukoba ubio 44-godišnjeg poznatog dramskog umetnika, dugogodišnja člana ljubljanskog dramskog pozorišta.

Kako agencija navodi, istraga se nastavlja bez otkrivanja detalja zločina zbog interesa istrage, ali mediji koji se pozivaju na neslužbene izvore navode da je 20-godišnji osumnjičeni sam telefonom nazvao policiju i priznao da je ubio glumca.

Drugi neslužbeni izvori tvrde da su policiju oko 9 sati nazvali Tičevi susjedi zbog čudne galame i buke koja je dolazila iz njegovog stana.

Motivi i okolnosti tragedije, na koju sa izrazima zaprepaštenja i saučešća i dalje reaguju glumčeve kolege i prijatelji, nisu poznati.

Glumac Gašper Tič bio je poznat javnosti po zapaženoj ulozi Franceta Prešerna u nedavnom dugometražnom filmu, ali i po satiričkim humorističkim emisijama koje je prije više godina imao sa svojom suprugom, takođe glumicom.

Porijeklom iz Kopra,zadnjih godina živio je u Ljubljani. Sa glumicom Natašom Tič Ralijan sa kojom se razveo ima dvoje djece.

(24.sata.rs) foto: youtube

Slični članci

Ostavi komentar