Pametni koraci za vaše dijete

Koliko se dijete brzo razvija, stiče nove vještine kako verbalne, tako i one neverbalne, u velikoj mjeri zavisi od toga kako ono uči od malena. Svakodnevne obaveze i posao, nekada roditelju ne ostavljaju dovoljno vremena da se sa svojom djecom pozabavi krucijalnim temama, koje se ne uče u školama, a neophodne su u svakodnevnom životu i daljem razvoju djeteta. Upravo je zbog toga konsultantska kompanija Blue Coach osmislila program “Pametni koraci”, kako bi djeci pomogla da kod sebe razviju vještine samopouzdanja, rješavanja problema, upravljanja novcem, komunikacije sa svijetom koji ih okružuje i da već od malih nogu izgrade liderske sposobnosti.

22221967_1732714486740067_3037321541389163847_n

 

Kroz program “Pametni koraci” djeca od 5 do 17 godina, imaju priliku da se druže, i steknu vještine koje će im poslužiti kako u profesionalnoj karijeri, tako i u privatnom životu. Program je zasnovan na filozofiji i metodologiji američkog naučnika i političara Bendžamina Franklina, koji je isticao da se vježbanjem 12 vrlina mogu prevazići loše navike i zamijeniti se dobrim. Tokom sedmomjesečnog druženja sa djecom radi se na usvajanju upravo tih navika koje neophodnih za ostvarivanje uspjeha.

Nastava se odvija u malim grupama kako bi se ostvarila interakcija i pristupilo svakom djetetu pojedinačno.

Pored redovnih trenera, organizuju se i gostujuća predavanja iz raznih oblasti kako bi djeca iz prve ruke dobila važne informacije.

Takođe, oni kroz druženje sa svojim vršnjacima djeca razvijaju vještine komunikacije i liderstva, i uče  kako da se suoče sa problemima i kako da ih prevaziđu.

Tradicionalno, nakon završetka programa u junu, mališani imaju priliku da stečene vještine testiraju i u praksi, kroz projekat prodaje limunade.

“Pametni koraci” su i ove godine organizovali ljetnju školu na Ivanovim koritima, gdje su se djeca upoznala sa konceptom mindfullnesa, radila na iskazivanju emocija i neverbalnoj komunikaciji.

Peta generacije škole „Pametnih koraka“ krenula je sa radom u prvoj sedmici oktobra,  a svi zainteresovani mogu posjetiti sajt www.pametnikoraci.me ili facebook stranicu, gdje mogu dobiti više informacija i pogledati kako izgledaju druženja.

Slični članci

Ostavi komentar