Ana Stojanović: Moda je jako skup sport

Dizajnerka Ana Stojanović, vlasnica brenda “Atelier Simone by Ana Simone”, predstaviće se na predstojećem Montenegro Fashion Weeku.

-Predstaviću se sa svojom novom kolekcijom koja nosi naziv “The Fusion of Confusion” . Ona je refleksija mog trenutnog stvaralačkog momenta. Kolekcija odiše fuzijom i poigravanjem materijalima, dezenima, bojama i krojevima. Mantili u zanimljivim predstavljanjima, karirano, pepito, zanimljive kombinacija čipke i vune- otkriva za naš portal Ana Stojanović.

Šta je po vašem mišljenju aktuleno ove sezone. Koji krojevi, boje?

-Ovu sezonu će obelježiti mantili, ležerna odijela, pačvork, karirani dezeni, floral, karneri i neizostavne mašne koje i dalje vladaju. Što se boja tiče, akcenat je na bogatim tonovima, zelena, tamno plava, siva i meni lično jedna od omiljenih “biking red” – bordo boja sa toplom podtonom. Ali svakako bih rekla da je najveći “trend” za ovu, a nadam se i svaku sljedeću sezonu, moda kroz ekološku prizmu. Upotreba veganskih i održivih materijala i “save the planet” pokret koji je i slogan predstojećeg Montenegro Fashion Week-a.

Da li od mode danas može da se živi?

-Ukoliko se modi pristupi kao ozbiljnom biznisu u koji ste spremni konstantno da ulažete, moj odgovor je -da, moguće je živjeti od mode ovdje ili bilo gdje drugo. Moda je jako skup sport i mnogi uđu brzopleto u nju, očekujući veliku zaradu na samom startu, a budu nespremni na velika ulaganja koja ona iziskuje. 

Koga bi u vašim kreacijama voljeli da vidite od poznatih dama?

-Meni se mnogo dopada stil prve dame Crne Gore gospođe Lidije Đukanović i bila bi prava inspiracija stvarati za nju. 

View this post on Instagram

You choose your vibe✌🏻😜

A post shared by Atelier Simone by Anna (@atelier_simone_by_anna_simone) on

Da li Crnogorke imaju osjećaj za modu?

-Mnogo volim stil crnogorskih dama sa kojim imam sjajnu saradnju od svojih samih početaka. Crnogorke su predivne, samosvjesne sa jakom energijom, a istovremeno i prefinjene. Znaju šta žele u modnom i estetskom smislu,i bitno im je kako izgledaju u svakom momentu. Dosta ulažu u svoj izgled i obraćaju pažnju na detalje.

R.Novaković

Slični članci

Ostavi komentar