Anđelka Prpić: Šta me snađe

Juče je u beogradskom restoranu “Balkon” održano druženje sa medijima povodom beogradske premijere interaktivne monodrame Anđelke Prpić “Šta me snađe”.

O tome kako je došla na ideju da nakon televizijske karijere napravi pozorišnu predstavu, popularna glumica iskreno je rekla: – Nema tu neke pretjerano egzotične priče. Jednostavno sam kao neko ko je dosad radio serije i TV projekte, poželjela da “upoznam svoju publiku”, a predstava je za mene oduvijek bila i san i pustolovina. Snovi postaju stvarnost samo ako ih slijedimo, a razlika između sna i pustolovine je što sam se usudila da kažem “da” izazovu. Tada sam i okupila profesionalce u svom poslu, da “šteta bude što manja”, iskrena je bila Anđelka.

_MG_5645(1)

Produkcijska kuća Ganeta Pecikoze stala je iza monodrame “Šta me snađe”.

-Ovo nije monodrama nego kombinacija televizijske i pozorišne predstave, rekao je Gane i dodao:

Za moju produkciju ovo je bila najskuplja predstava do sada, radili smo je godinu dana. Najskuplji su bili video snimci jer je scenografija i maska bila postavljana za samo dva minuta koliko su trajala snimanja, ali mislim da se isplatilo ulagati u ovako divnu saradnicu kao što je Anđelka i vjerujem da od ovakvih predstava može da se napravi neki sitkom. Čestitam Anđelki na hrabroj odluci da radi ovako nešto, jer je monodrama najzahtevniji oblik pozorišnog djela.

_MG_5617

Anđelka Prpić je opravdala odsustvo reditelja predstave Branka Đurića Đure zdravstvenim problemima a dramskog pisca Nebojši Romčevića duhobvito je najavila:

-Nebojša je morao da napiše ovu predstavu, jer kada vas pozove najbolja prijateljica vaše žene Maje Romčević sa takvim zahtjevom, onda nemate baš i nešto izbora.

„Anđelka je bila je pred izazovom da pokaže sve što predstava od nje traži. Važno je da dam uvod – jer proteklih mjeseci se razvlače po novinama afere holivudskih moćnika koji uslovljavaju žene kako bi mogle da izgrade karijeru, ali ta veritkala ide i van Holivuda, do drugih poslova, i najjednostavnijih stvari. U svijetu koji više nije ni muški, jer je problem same strukture svijeta, žene se i dalje nalaze u sličnim iskušenjima.

Najteži posao je šaliti se sa vrlo dramatičnim stvarima. Iz benignog ugla, da smo pomjerili fokus milimetar lijevo, “Šta me snađe” bila bi čista drama. Nije bila ideja da napravimo urnebesnu komediju poslije koje se zaboravi sve, nego da se gledaoci urnebesno smiju na predstavi ali poslije i zapitaju: koje je rješenje?

Šarmantna Anđelka, u ovoj predstavi igra tridesetdvogodišnju bankarku Jovanku Joku Jakovljević. Mlada žena koja gradi karijeru onim što ima (pameti i znanja ponajmanje) u surovom korporativnom svijetu. Sasvim slučajno se našla pred dilemom: čast i bračna vjernost ili uspon u karijeri? Takvu dilemu ne može da razriješi sama: čitava vojska likova joj u tome pomaže stvarajući još veću konfuziju u njenoj praznoj glavi, a direktorov sin samo što nije ušao u njenu… sobu. Ovaj je svijet skrojen tako naopako, da izgleda da je svaka žena bar jednom naletjela na svog Harvija Vajnštajna. Zadovoljstvo je njegovo, kajanje njeno.

MN

Slični članci

Ostavi komentar