Andrija Kuzmanović: Seksi scene su sastavni dio našeg posla i života

Andrija Kuzmanović: Seksi scene su sastavni dio našeg posla i života

Povodom premijere predstave “Liliom” u režiji Ane Tomović, koja će se odigrati 1. decembra u 20h u Beogradskom dramskom pozorištu, kojom će ujedno biti otvoren prvi festival RUTA, glumac Andrija Kuzmanović, koji je nosilac glavne uloge u istoimnoj predstavi je razgovarao sa grupom novinara i odgovarao na pitanja.
Andrija je na visini svog glumačkog zadatka bez pogovora bio do sada kako u filmskoj tako i u pozorišnoj sferi svog glumačkog poziva.
Pored toga što je široki auditorijum očarao svojim ulogama u serijama “Senke nad Balkanom”, “Montevideo” i drugim ne sumnjamo da će njegov glumački talenat posustati pred novim izazovima jer kako kaže on svoje uloge ne traži na ulici već unutar sebe.

Na pitanje da li će ga uloga Liliom promijeniti s obzirom na to da je tip sa margine Andrija kaže:

-Nadam se da me neće baš promijeniti toliko. Liliom je tip iz kraja i meni se to prilično dopada.

Andrija je razapet na više strana zbog poslovnih obaveza.
-Radim previše i ne spavam baš nešto mnogo u posljednje vrijeme ali takav mi je period. Imam 35 godina i sad je red došao na posao konačno.
Prema njegovim riječima uvijek mu je teško da se odluči da li da izabere pozorište ili film.
-Za mene to pitanje ne postoji. To je kao da pitate fudbalera da li voli mali ili veliki fudbal. Ono čime se baviš voliš i voliš sve sfere toga posla- naglasio je Kuzmanović.
Pošto je sa koleginicom Natašom Ninković u seriji “Senke nad Balkanom” imai eksplicitne scene, mnogi njegovi fanovi su iznijeli bum reakcije što je prokomentarisao:

-Očekivali smo takve reakcije što se tiče tih seksi scena da tako kažem to je kao i kod krvoprolića, to je sastavni dio života. Te scene se dešavaju i u našoj svakodnevnici samo što naravno nisu propraćene kamerom i profesionalnim aparatima. U takvim trenucima ja uvijek razmišljam o svojim koleginicama zato što one su majke, one su žene, nečije djevojke. Mi muškarci nekako lakše podnesemo sve to. Mislim da je to najteže ženskoj strani. Sve je to posao. Kada smo upisivali akademije znali smo šta nas čeka. Gledali smo filmove, serije, predstave, tako da to nije tabu bilo.
Kao omiljenog glumca kog više nema medju nama ističe Zorana Radmilovića.
-Koju god sam ulogu do sada odigrao pokušao sam da to nađem unutar sebe i definitivno da sam ostavio dio sebe u svakoj svojoj ulozi. Glumci valjda doživljavaju sve te stvari i što više i bolje doživiš sve to čini ti se da si na pravom putu da postaneš dobar glumac, pravi.

promo Zvezdara teatar


Priznao nam je da se svaki put naježi kad se sjeti svoje uloge u “Montevideu” koji su tada zvali “Holivud za djecu” jer su uloge tumačili adolescenti.

-I dan danas kažem da mi je žao što današnji klinci ne mogu da dožive Montevideo koji smo mi doživeli. Mislim da je to nažalost bio jedan od posljednjih projekata te veličine i ranga na ovim prostorima. Snimali smo sa svjetskim holivudskim glumcima, sa svim najboljim glumcima iz regiona i uz takvo odrastanje si u obavezi da nastaviš takav ritam- rekao je Kuzmanović.

Na pitanje kakvu ulogu priželjkuje Andrija je rekao:
-Priželjkujem neku savremenu ulogu koja je u skladu sa mojim godinama. Nek bude to neki heroj, junak, antiheroj, antijunak.

N.Vuksanović

Slični članci

Ostavi komentar