Antonio Banderas: Moji život poslije infarkta

 

Prije dvije godine, tačnije 2017. španski glumac Antonio Banderas je u 57. godini života doživio jak infakrt koji je jedva preživio. Ovih dana progovorio je o tome, kao i o posljedicama koje je infakrt ostavio na njega.

– Cio događaj sa infarktom natjerao me da se zapitam na temu smisla života. Gledao sam smrti u oči i shvatio da je zapravo jedina sigurnost u životu – smrt – rekao je u televizijskom intervjuu najzaposleniji filmski glumac, dodavši i da nakon toga ništa u njegovom životu nije ostalo isto.

U početku, objasnio je, nije shvatao ozbiljno svoje srčane probleme, ali je iz mjeseca u mjesec bivalo jasnije da bi morao da se ozbiljnije pobrine za svoje zdravlje.

– Život poslije infarkta ni slučajno nije isti. Ostaju posljedice. Meni se, na primjer, promijenio i izraz lica – rekao je Antonio, dodavši da je iz cijele priče o infakrtu samo jedna stvar pozitivna.

– Jedina dobra stvar koja se desila je to da sam konačno prestao da pušim, i nije mi za to trebala nikakva pomoć u vidu pilula, flastera i slično – zaključio je Antonio.

Zena.blic

Slični članci

Ostavi komentar