Bikoviću zabranjen ulaz u Ukrajnu

Bikoviću zabranjen ulaz u Ukrajnu

Beogradskim medijima kruži vijest da je glumac Miloš Biković nepoželjan u Ukrajini. Međutim, srpski glumac koji gradi karijeru u Rusiji, kaže da nije dobio zvaničnu informaciju da mu je zabranjen ulaz u Ukrajinu.

“Ja nisam dobio ni obavještenje pisano, a ni zvanično obrazloženje zašto. Ja sam se samo našao na sajtu ‘Mirotvorec’ koji izbacuje slike i dosijee ljudi. Ja mislim da to može da bude povezano sa tim što sam boravio na Krimu”, kaže Biković.

Ukrajinski sajt Mirotvorec sadrži bazu podataka osoba koje se povezuju sa učešćem u aktivnostima u Ukrajini na strani proruskih separatista. Na sajtu stoji da pripada “Centru za istraživanje zločina protiv nacionalne sigurnosti Ukrajine”.

Biković objašnjava da je za informaciju da se nalazi na pomenutom sajtu saznao slučajno.

„Ja sam to saznao tako što sam hteo da radim neku koprodukciju sa Ukrajinom, preko kolega tamo sam započeo pregovore i oni su se u jednom trenutku javili i poslali mi mejl u kom su mi rekli da je meni zabranjen ulazak i da ne mogu da sarađuju sa mnom“, izjavio je Biković.

Podsjetimo, Biković je i glavni protagonista filma u rusko-srpskoj koprodukciji “Balkanska međa” o ruskom zauzimanju prištinskog aerodroma “Slatina”. Film je inspirisan događajem iz 1999. godine, u vrijeme dolaska međunarodnih snaga na Kosovo, ali nije u skladu sa stvarnim zbivanjima.

Na listi sajta Mirotvorec nalazi se još jedan član ekipe filma “Balkanska međa” – glumac Gojko Mitić.

Slični članci

Ostavi komentar