Biljke za EFIKASNO PROČIŠĆAVANJE VAZDUHA

Ljekovita aloe vera

Poznata po svojim ljekovitim svojstvima, aloe vera se naročito koristi za regeneraciju organizma i kože. Manje je poznata njena sposobnost da efikasno uklanja štetne materije iz vazduha, uključujući i zračenje TV ekrana i monitora. Zato je dobro da se ova biljka nađe u domu onih koji mnogo vremena provode ispred televizora ili računara.

Kaktus apsorbuje štetno zračenje

Među najpoznatijim sobnim prečišćivačima vazduha je kaktus. Omiljena je sobna biljka jer se lako gaji, ne zahtijeva svjetlost i posebnu njegu da bi dobro napredovao. Posebno još ako tome dodamo svojstvo kaktusa, naročito većih, da smanjuje koncentraciju isparljivih organskih materija i apsorbuju štetno elektromagnetno zračenje.

Palma idealni osvježivač

Nekoliko palmi se smatraju idealnim prečišćivačem, kao što su areka ili leptir palma, klasična i bambusova palma. Areka palmino drvo, na osnovu NASA istraživanja, ubjedljivo je najbolja biljka prečišćivač vazduha i zauzima osmu poziciju u efikasnosti uklanjanja formaldehida. Ima sposobnost da održava vlagu i svježinu prostora, kao i da konstantno uklanjanja hemijske toksine iz vazduha.

Related posts

Ostavi komentar