Bonton za prave dame: Pet pravila ponašanja koje svaka žena treba da zna!

Ako želite da se prema vama ponašaju kao prema dami onda je važno da se i vi ponašate skladno bontonu.

Stručnjak za ponašanje Majka Majer, koja radi s kraljevskom porodicom na usavršavanju strogih pravila bontona, otkrila je pet glavnih kojih bi svaka žena trebalo da se pridržava kako bi se u svakom trenutku ponašala poput prave princeze.

 

1.Držite se uspravno

Pravilno držanje može doslovce da promijeni utisak o vama. Majka savjetuje da uvijek hodate uspravne kičme i da vam brada bude uzdignuta, odnosno u ravni s tlom. Pravilno držanje najlakše ćete naučiti starim trikom – hodanjem s knjigom na glavi.

 

2.Budite pristojne

Umjesto sarkastičnih i bezobraznih odgovora, pokušajte da se kontrolišete i prema svima budite ljubazne. Osim toga, pozdrav s osmijehom vas ne košta ništa, a nekome može da uljepšate dan.

 

3.Kontrolisano jedite

Pritom ne mislimo na količinu hrane koju ćete unijeti već brzinu kojom ćete to uraditi. Majka ističe da bi, kada ste u društvu, najbolje bilo kada biste pojele tri do četiri zalogaja, a zatim odložile pribor i nastavile s razgovorom. Tako ćete pokazati da niste zainteresovane isključivo za hranu, već i za ljude koji sjede s vama za stolom.

 

4.Naučite da sjedite pravilno

Iako ste možda navikle da sjedite prekrštenih nogu, to nažalost nije pravilno niti dobro za cirkulaciju. Idealan način sjedenja možete da prekopirate od vojvotkinja Kejt i Megan, a radi se o sjedenju sa spojenim nogama i koljenima nagnutim na stranu. Takođe, važno je da cijela stopala uvijek budu oslonjena na pod.

5. Držite torbicu sa obije ruke

Ako imate torbicu koja nema ručke ili naramenice, odnosno ako imate pismo torbicu, uvijek biste trebale da je držite s obije ruke. S jednom rukom je možete držati samo ako se s nekim rukujete

Stil.kurir.rs

 

Slični članci

Ostavi komentar