Boris Ćalić limitiranom kolekcijom slavi modernu ženu

Crnogorski dizajner Boris Ćalić uradio je kolekciju Depth over Distance, limitirano izdanje garderobe za dame. Nastala pod uticajem prirodnih ljepota i bogate lokalne kulture, ova kolekcija slavi modernu ženu, koja teži kreativnosti, na jednostavan način.

Nova kolekcija je sinonim vrhunske elegancije i svedenosti, namijenjena djevojkama i ženama koje vole jednostavne, poslovne, ali prvenstveno suptilne kombinacije. U sve bržem svakodnevnom radnom ritmu koji nas zaokuplja, u obilju pretjerivanja, ova kolekcija predstavlja pravo modno osvježenje koje sadrži komade kako za boravak na egzotičnim mjestima, tako i za urbanu sredinu.

„Kolekcija je kompletno urađena od potpuno prirodnih i izrazito prijatnih i laganih materijala“, istakao je Ćalić.

foto: Promo

Boris Ćalić je rođen u Podgorici 1987. godine. Ovaj talentovani dizajner studirao je na londonskom koledžu za modu, gdje je magistrirao 2013. godine. Tokom 2010. godine na Beogradskoj nedjelji mode predstavio je svoju prvu samostalnu kolekciju proljeće-ljeto koja je imala veliki komercijalni uspjeh, i gdje je osvojio nagradu za najbolju kolekciju. Uskoro, nakon toga, osniva svoj brend BORIS. i vraća se sa jesen-zima kolekcijom, koja je takođe predstavljena na Beogradskoj nedjelji mode. On stavlja vanvremensku jednostavnost oblika u moderne okvire, stvarajući odjeću za urbanu djevojku koja umije da prepozna dobar dizajn. Dobitnik je nagrade za najboljeg crnogorskog modnog dizajnera u 2011. godini. Takođe, radio je za Roksandu Ilinčić u Londonu. U 2014. godini svoju master kolekciju predstavlja na mjesecu Dizajna u Ljubljani, gdje je osvojio nagradu za najboljeg kreatora Jugoistočne Evrope. Zaslužan je za izradu uniformi za nacionalnu avio kompaniju. Na internacionalnoj smotri mode u Kotoru 2017. godine skreće pažnju na očuvanje dobrotske čipke, zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra. Stipendista je ministarstva nauke gdje na Fakultetu za Umjetnost priprema doktorski rad na temu Narodnih nošnji u Crnoj Gori. Trenutno radi na fakultetu za Dizajn i Multimediju pri Univerzitetu „Donja Gorica“ kao saradnik u nastavi.

M.N.

Related posts

Ostavi komentar