Božo Vrećo: Više nikad neću javno govoriti o ljubavnom statusu

Jedan od najboljih interpretatora sevdaha novijeg doba je Božo Vrećo o čijoj su harizmi pisali gotovo svi regionalni mediji, ali i brojne svjeske novine poput New York Times, koji je ovog neobičnog muzičara opisao kao čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje dušu. Božo Vrećo poznat je po otvorenosti i vedrini duha i otvorenosti kojom, sem svojih pjesama, plijeni publiku.

bozo vreco 2

Nikad ne ostavim ništa za sebe. Ustvari, uvijek sve dajem i u ljubavi i u poslu. Kod mene ni nema razlike između privatnog ili javnog života, moj cijeli privatni život je izložen. Zbog svoje iskrenosti zapravo imam tako dobru komunikaciju s publikom koja me osjeća, koja mi se povjerava kazao je u intervju za Tportal prije nastupa u Lisinskom.

Pjevač koji puni dvorane gdje god da se pojavi otvoreno govori o svojoj seksualnosti.

Smatram se borcem za slobodu, da budeš to što jesi i za ljubav, ali ne nužno tako da budem dio nekog okvira. Najviše volim definiciju New York Timesa koji je nakon što je prvi put imao dodir sa mojom muzikom napisao da sam osoba koja je sinonim za slobodu. To je najbolja definicija. Kad živiš kao muškarac i kao žena – nemaš barijera. Tvoja muzika i ličnost nemaju barijeru, naprosto propagiraš da budeš to što jesi jer u ovom životu nema ništa bitnije od toga.

Božo Vrećo je nedavno otkrio da ga njegov emotivni partner vara. Na pitanje kako je uspio da prebrodi stresan period odgovorio je:

Uvijek sam spreman za ljubav. Uvijek volim i više nikad neću javno govoriti o svom ljubavnom statusu. Promislio sam o tome i govorit ću ubuduće o tome samo kroz pjesme. Samo ću reći da sam srećan, da volim, ljubim i živim svoj san. To je sasvim dovoljno.

On je otkrio da što god da mu se desi u životu, muzika i publika ga spašavaju.

To je moja inspiracija i moja snaga. Majka je uvijek uz mene, što god da se događa. I lijepo i ružno, ona će uvijek biti za mene glavna muza i potpora. Gledajući sve to, nemam vremena za tugu. O tuzi pjevam, ali nemam se vremena baviti njome. Kanaliziram sreću i gledam da sreća bude nešto čime zračim. Samo pjevam o tuzi, ali je ne proživljavam i ne padam u depresiju. Naprosto nisam takva osoba, hrabro koračam naprijed i govorim o pozitivnim stvarim

Slični članci

Ostavi komentar