Branka Stanić dobila nagradu za glumačko ostvarenje na pozorišnom festivalu Gulini dani

Na juče završenom pozorišnom festivalu „Gulini dani“ koji je ove godine počeo 28. marta glumica Branka Stanić dobila je nagradu za glumačko ostvarenje za lik Kosare koji  tumači u predstavi  „Sveti i prokleti“-tragediji koja je inspirisana legendom o Vladimiru i Kosari.

SVETI I PROKLETI

Predstava je nastala po tekstu i u režiji Obrada Nenezića, a u šekspirovski postavljenom komadu izvanredna i nikad ljepša Branka maestralno glumi lik Kosare.  Pored  Branke koju trenutno gledamo u predstavi Božićni ustanak u predstavi igraju Jovan Dabović u ulozi kneza Vladimira, dok su ostale uloge igrali Filip Đuretić, Vukan Pejović, Dragiša Simović, Miro Nikolić i Vladimir Cerović.

“Hvala svima, hvala Jovanu, Filipu, Vukanu, Obradu, Dragiši, Ceru, Miru, Igiju, Goranu, Zoranu…hvala Petrovcu na Mlavi rekla je sa suzama Branka primajući nagradu.

image-0-02-05-27c086a4dd2b0fcf07e451fdd85d2f84a0a8af1e5240e55dcfd6d3fd5ad23f7c-V

Pozorišni festival osmi po redu koji je trajao do 1 aprila otvorila je predstava “Mi čekamo bebu”,domaćina- petrovačkog pozorišta “Bata Bulić”. Jelici Sretenović , koja se druge filmske večeri predstavila petrovačkoj publici  predstavom „Svlačenje“ po tekstu i režiji Mirjane Bobić Mojsilović, pripala je plaketa „Dragoljub Milosavljević Gula.

Pozorišni festival “Gulini dani” organizuje se u znak sjećanja na proslavljenog glumca, poznatog široj javnosti po ulogama u brojnim televizijskim serijama i filmovima.

Replika ” Jel se vi mene sećate ? u TV seriji Salaš u Malom ritu, možda najbolje odslikava karakter Dragoljuba Milosavljevića sjajnog glumca i skromnog čovjeka. Toliko nenametljivog da je njegovo ime ostalo nepoznato i mnogim, uglavnom mlađim stanovnicima Petrovca na Mlavi, varoši u kojoj je rođen 1923. godine

MN

Slični članci

Ostavi komentar