Branka Stanić: Vikend zaboravljenih vrijednosti

Glumica Branka Stanić, pored glumačkog posla, već dugo godina vodi školu glume za najmlađe “Osmijeh. I tačka”.

Sa koleginicom glumicom Majom Stojanović ona je i ovog vikenda za najmlađe organizovala vikend u prirodi na Ivanovim koritima pod nazivom  „Vikend zaboravljenih vrijednosti“.

„Piknik smo počeli sa divnim sendvičima,priganicama,grickalicama… dekorisali i uživali.  Onda smo radili vježbe koncentracije, razgibavanja pa vjezbe duše i na kraju ozbiljne glumačke zadatke i brzalice. Ručak koji je poslije toga slijedio djeca su pojela u trenu, a onda su ponovo uslijedile igre:”Olimpijada Titova Parada”,”Leleškinje Boboškinje”,”neka Bije neka Bije”. Dala sam im slobodu da ostavljaju na platnu ne samo tragove ruku nego i nogu. Bili smo i voditelji, pjevači…pravili leksikone,spomenare,oživjeli djetinjstvo. Bilo je čarobno. Niko nije tražio telefon kaže Branka.

 

O tome kako je osmišljen program koji se održava vikendima na Lovćenu Branka kaže:

Program je osmišljen tako da se dijete osjeti zdravo i slobodno i da nije ni svjesno kontrolepre davača. U program je uključeno sve ono što djeci daje razvoj mašte,strpljena,truda…

Snaga čula je jako bitna,ambijent u kom se radi i šta se želi postići u tako malom vremenskom periodu zato mi je jako bitan komfor i odabir smještaja,hrane i sl. što je bio razlog da smo u hotelu “Monte Rosa”.

Program za tri dana je isti koji radim sa djecom u školici glume,u kom dajem snagu i akcenat na zdravo, nezavisno dijete koje je svjesno sebe koje će svoje vrline i mane da izbalansira i da lagano ide kroz život bez straha od greške.

Uz vježbe koncentracije i sve one vježbe koje se rade i na akademiji prolazićemo i na Lovćenu.

Djeca će učiti šta je distanca, kako osjetiti mir i slobodu, ali ćemo im pokazati i jednu novu notu mašte koja je u današnjici zaboravljena. Pisaćemo spomenare, leksikone, pisma…

U dogovoru sa roditeljima imaćemo foto sesiju kako bi djeca vidjela kako se svaka misao učitava pred kamerom.

Zdrave navike su važne jer liječe dušu poručila je Branka.

MN

Slični članci

Komentar on “Branka Stanić: Vikend zaboravljenih vrijednosti

  1. Ivana

    Kako je dosadna ova Branka!

Ostavi komentar