“Buđenje ljeta” u Novom uz “Negativ”

JUK Herceg fest, krovna institucija kulture u Herceg Novom čija je misija da promoviše najviše umjetničke, kulturne i društvene vrijednosti, već osmo ljeto za redom, u Herceg Novom održava manifestaciju “Buđenje ljeta” na tvrđavi Forte Mare – najstarijoj tvrđavi u gradu.

Prošle godine su baš za ovu manifestaciju, kao jedini laureat, dobili nagradu EFFORTS-a, organizacije koja se bavi evropskim mrežama utvrđenih gradova i odbrambenih fortifikacija.

Ivana Peters i bend Negative iz Beograda ove godine, 21. juna u 4:45 časova, će „probuditi ljeto“ u Herceg Novom na legendarnoj tvrđavi Forte mare.

Manifestacija ˝Buđenje ljeta˝, koja je ustanovljena 2015. godine, nastavlja se poslije dvogodišnje pauze, pa će tako Novljani i njihovi gosti ove godine ponovo pozdraviti dolazak najtoplijeg godišnjeg doba uz dobru muziku. Kako navode organizatori iz hercegnovske Javne ustanove kulture Herceg festa, bend Negative će na tvrđavi Forte mare nastupiti u proširenoj Unplugged varijanti sastava, sa željom, kako navode da manifestacija ove godine dobije izgled koji zaslužuje grad.

Ulaz je kao i prethodnih godina, slobodan, a pored čarolije lijepog zvuka, melodije i pogleda, biće i tradicionalno posluženje – priganica, rakije i vina.

Related posts

Ostavi komentar