Četiri kućna lijeka za čišćenje crijeva

Četiri kućna lijeka za čišćenje crijeva
Kolitis je iritacija ili upala debelog crijeva koja je uzrokovana virusnom infekcijom, parazitima ili trovanjem hranom. Ova bolest može biti povezana sa poremećajem cirkulacije, efektima zračenja i td..

U zavisnosti od uzroka, kolitis dijelimo na:

Akutni – ne traje dugo; da bi se izliječilo dovoljo je da izliječite infekciju koja je uzrokovala kolitis.

Hronični kolitis: zahtijeva detaljan tretman i dugo liječenje. Važno je dobiti dobru dijagnozu i liječiti ga zavisnosti od ozbiljnosti problema.

Simptomi kolitisa: Bol i oticanje abdomena;krv u stolici; dehidracija; proliv; vrućina; nadutost i glasno krčenje stomaka; gubitak apetita; gubitak težine; depresija; hladnoća; grčevi u stomaku…

U slučaju akutnog kolitisa, većina simptoma se može ukloniti prirodnim ljekovima.

Sjeme lana

Laneno sjeme sadrži mnoga vlakna, omega 3 masne kiseline, vitamine i minerale koji poboljšavaju funkciju crijeva i obnavljaju debelo crijevo koje je patilo od kolitisa.

Primjena: Uveče stavite kašiku lanenog sjemena u čašu vode. Ostavite 12h, a ujutru tu vodu popijte.

Dvije kašike prije doručka: Sjeme lana štiti srce, olakšava menstrualne bolove i menopauzu!

 Banana

Ovo voće je idealno za liječenje kolitisa, jer ima blago laksativno dejstvo, lako se vari i ubrzava proces popravljanja oštećenih tkiva.

Primjena: jedite od 1 do 2 banane dnevno, najbolje u kombinaciji sa jogurtom. Ova kombinacija ima probiotike koji obnavljaju crijevnu mikrofloru.

 Čaj od kamilice

 Čaj od kamilice je poznat po svom smirujućem dejstvu na stomak. Ovaj čaj ima i anti -inflamatorni efekat, pomaže u smanjenju upale crijeva.

Primjena: Stavite u šolju vrele vode dvije kašike cvjetova kamilice, ostavite da odstoji 10 minuta, pa čaj procijedite i popijte.

Šargarepa

Ovo povrće ima antiflamatorno dejstvo i prestavlja jedan od najboljih ljekova za kolitis.

Primjena: Iscijedite sok od 1 šargarepe, razblažite sa malo vode pa popijte svaki dan po 1 čašu.

(kurir stil)

Slični članci

Ostavi komentar