Dado Tiganj, lični frizer i šminker princeze Mahre bin Rašid Al Maktum o njenom njegovanju

Svaki je frizer dobar onoliko koliko je dobar i njegov zadnji rad, rekao je Nicolas Jurnjack poznati francuski frizer. Ako bi se vodili ovom konstatacijom onda za Damira Dada Tiganja, crnogorskog high class frizera i šminkera ne postoje granice.

Damir Dado Tiganj na kraljevskoj jahti, foto: Privatna arhiva

Uporan, optimističan i uvijek perfekcionista, on je jedan od onih kreativaca koji stalno ulažu u učenje i voli da eksperimentiše.

Dugogodišnja karijera i bezbrojne nagrade osvojene na nekim od najvećih frizerskih pozornica u svijetu samo su neki od razloga zašto je upravo Dado dobio priliku da bude lični frizer i šminker princeze Mahre bin Rašid Al Maktum, ćerke vladara Dubaija, šeika Muhameda Bin Rašida Al Maktuma.

Princeza Mahra bin Rašid Al Maktum

“To je zaista bilo jedno prelijepo iskustvo, još uvijek sumiram utiske, to je jedna velika odskočna daska u mojoj daljoj karijeri”, rekao je Dado u razgovoru za CdM.

Dado je jedini frizer iz Evrope koji je dobio priliku da sa kraljevskom porodicom ide na krstarenje 12 dana, kao gost i kao lični frizer i šminker princeze Mahre.

“Preko nekih prijatelja su uspjeli ljudi iz Hrvatske da pronađu moj broj i potpuno slučajno sam kontaktiran, prvo iz Crne Gore, potom iz Hrvatske i povezao se sa agencijom koja je ugostila royal family u Dubrovniku. U prvom trenutku sam mislio da je u pitanju neka šala, međutim, svjestan sebe i svojih kvaliteta, da ne budem lažno skroman, to sam prihvatio i ne kajem se nijednom trenutka, jer to je nešto što me automatski postavio na neku višu ljestvicu”, dodaje Dado.

Damir Dado Tiganj na kraljevskoj jahti, foto: Privatna arhiva

Ali ovo nije prvi put da sarađuje sa velikim imenima. Prošle godine je sarađivao sa suprugom vlasnika Ubera, sarađivao je sa suprugom producenta Bakingemske palate, sa suprugom vlasnika Windows platforme…

Svim 12 dana, koliko je trajalo krstarenje brinuo je o princezinom make-upu, kosi, ali i o stajlingu za neke prilike kada su izlazili i kada je imala photo shootinge.

Damir Dado Tiganj na kraljevskoj jahti, foto: Privatna arhiva

“Princeza je prirodna, kulturna, ljubazna, bez usiljenih histerija, nenormalnih zahtjeva”, dodaje on.

Dadu je velika čast što su imali povjerenja u njegov stil i kreativnost, a dobio je i odlične preporuke od princeze, kao i poziv da radi u Dubaiju. S obzirom da u Crnoj Goru ima svoj posao kojem je posvećen i koji je dugo godina gradio, ima svoju porodicu, o pozivu za sada ne razmišlja, ali kako kaže, svakako mu prija da zna da ima još jednu mogućnost kada je njegov poziv u pitanju.

Damir Dado Tiganj na kraljevskoj jahti, foto: Privatna arhiva

Angažman za royal family ga nije promijenio ni u jednom smislu, nastavio je da posvećeno radi u svom salonu.

“Pristup je potpuno isti prema svim klijentima, samo mi je važno da rezultat bude perfektan. Potpuno je nevažno šta ste doživjeli, jer žena koja sjedne na stolicu, u mom salonu, želi frizuru, zato što je ona odlučila da dođe kod mene, da mi se povjeri i na kraju krajeva da mi plati”, iskren je Dado.

(cdm)

Related posts

Ostavi komentar