Dajana Golubović Pejović: Živim najljepše dane svog života

Dajana Golubović Pejović: Živim najljepše dane svog života

Lijepa, harizmatična, nenametljiva sa damskim manirima voditeljka Jutarnjeg programa RTCG Dajana Golubović Pejović otvorila nam je dušu i progovorila o detaljima iz privatnog života.

Da li ste se navikli na buđenje u ranim jutarnjim časovima?

Zanimljivo, teže mi pada pomisao da noć pred emisiju moram zaspati ranije, nego da moram biti budna najkasnije u četiri sata. Osim što se svi u medijskoj branši izlažemo potrebno ili nepotrebno, raznim vrstama stresova, mislim da ovaj na najgori način maltretira cijeli organizam.

Kako ste uskladili privatne i poslovne obaveze s obzirom na to da imate malog sina?

Imamo pomagače sa svih strana. Iako se do posljednjeg trenutka ne obraćamo za pomoć (jer shvatamo koliku obavezu i stres nosi činjenica da vodite računa o malom djetetu), imamo sreću da ga naše porodice obožavaju i da se nekad svedemo na prebrojavanje dana “gdje je bio više”, kod jedne ili druge bake, i kome treba nadoknaditi. Iliji i meni, kao paru koji skoro 15 godina gradi partnerski odnos, zajedničke hobije i interesovanja, ta činjenica sve vrijeme pruža nesagledivi prostor da se razvijamo na svim poljima, i da u poslu koji radimo, bez obzira što je dijete jedini prioritet, dajemo svoj maksimum.

Koliko je prednost to što vam se suprug Ilija bavi istim poslom?

Ovaj posao nije utopija. Često vas tjera na razmišljanje i preispitivanje kojih u ljubavi, u ovom slučaju prema profesiji, ne bi smjelo da bude. Loša strana odabira iste profesije ljudi koji su u braku ili gaje neki emotivan odnos jeste ta što ste opterećeni ne samo zbog svog, već i zbog posla vašeg partnera. Znači – dupla glavolomka. U našem slučaju, prednost je ta što što kraj sebe uvijek imamo dodatni glas razuma, nekog ko savršeno poznaje medijsko funkcionisanje, sve moguće ili nemoguće medijske kreacije.

 

Kada ste bili najsrećniji u životu?

Živim najljepše dane svog života. To bih odgovorila kada god da mi se postavi slično pitanje. Privilegovana sam zdravim djetetom, nisam sama -pronašla sam ljubav svog života, porodica gaji lijepe odnose, čuvamo jedni druge. Nije svaki dan isti. Neke poželim da prespavam, da ih gurnem daleko u prošlost, ali se moja nezahvalnost brzo topi pred činjenicom da iz minuta u minut prisustvujem fazama životne nadogradnje u svim slojevima životnog funkcionisanja, i da su sreće i nemiri dio istog energetskog kruga. Onog koji nas drži, oslobađa i pokreće…

 

 Koje su to situacije kada mislite da ne možete da se izborite? Gdje tada nalazite izlaz, u čemu?

Svakod dana mislim da mi je breme obaveza teže nego prethodnog. Da više ne mogu i da je vrijeme da “nešto pustim”. Ipak, odgovornost prema ljudima, poslu, sebi najprije, ne dozvoljava mi da se ušuškam i kažem “ma može i ovako”. U mom slučaju očigledno ne može. Epicentar moje dobre energije nalazi se u mom domu. Mirisu moje porodice, njihovom čvrstom zagrljaju, ubjeđenju da ću sve čega se latim oplemeniti. Jasno je da se ne bih toliko opterećivala da dijelim njihovo mišljenje ali… prija da vas neko s vremena na vrijeme malo “gurne”. Nekad pomislim da kosmos savršeno dobro zna šta nam treba, i da nam daje bezbroj mogućnosti koje “samo” treba prepoznati.

 Vi imate jedan skladan, harmoničan brak. Kako ga kao takvog održati u ovo turbulentno vrijeme?

Po mom mišljenju, turbulentni su odnosi, ne vrijeme u kojima se oni stvaraju. Možda bolje reći “nejasni”. Vrijeme kao vrijeme teče i svjedoči raznim promjenama. Ilija i ja smo se prepoznali. To je možda najtačnija definicija nas dvoje. Najvažnije, prijatelji smo od prvog dana. Štitimo jedno drugo i ne toliko od okruženja, koliko od sebe samih. Svakodnevno tražimo najbolje verzije svojih karaktera, one koje će dodatno jačati veze povjerenja, ljubavi, emocije i strasti između nas dvoje…

R.Novaković

Slični članci

Ostavi komentar