Delvaux kraljica torbi

Delvaux kraljica torbi

Belgijski brend Delvaux ima najdužu tradiciju proizvodnje luksuznih ručno rađenih tašni i kofera na svijetu i glavni je liferant belgijske kraljevske porodice još od 1829. godine. Čak je i internacionalno poznatiji Hermes nastao tek osam godina kasnije.

Dok su Hermes i Louis Vuitton stremili ka globalnoj slavi, Delvaux je ponosan na činjenicu da su ostali pravi insajderski tip za odabranu klijentelu, a ženski članovi kraljevske belgijske porodice i dan-danas isključivo nose ručne torbe ovog brenda.

Tradicionalno se u Belgiji ženama za punoljetstvo poklanja jedan primerak ove izuzetno skupe marke, koji se po običaju nasljeđuje. Njihov zaštitni znak je model Brilliant, četvrtasta ručna tašna sa šnalom u obliku slova D u sredini. Kreirana 1958. godine zbog jasnih linija i kompleksne konstrukcije dizajna, važila je za neobično progresivnu za to vrijeme i do dana današnjeg ostala je skoro nepromijenjena.

„Ova tašna naprosto ne stari. Da bismo je modernizovali, dovoljno je da se proporcije blago izmijene i odaberu nešto smjelije boje i materijali”, rekla je svojevremeno Francuskinja Kristina Zeler, kreativna direktorka ove kuće.

Kada je 2011. godine pozvana na čelo kreativnog tima, ova bivša manekenka pred sobom je imala zadatak da kući Delvaux etablira internacionalni imidž. Iako je u proteklih sedam godina brend Delvaux otvorio svoje butike u Milanu, Parizu, Tokiju, Londonu i Njujorku, ponosni su na to što su zadržali status robne marke za odabranu klijentelu. Zeler naglašava da Delvaux ne pravi IT torbe i da su njihova ciljna grupa žene koje već sve imaju, ali traže nešto novo i posebno.

„Naše klijentkinje žele da imaju tašnu koja je očigledno izuzetno kvalitetna, pa samim tim i skupa, a čije porijeklo ne može da se identifikuje na prvi pogled”.

(herprs bazar)

Slični članci

Ostavi komentar