Dječji karavan kroz kulturnu baštinu

Dječji karavan kroz kulturnu baštinu

Jučerašnjom posjetom ambijentalnoj cjelini Gornja Lastva, crkvi Sv. Vid i etno zbirci u konobi kod Anđelka u organizaciji Sekretarijata kulturu i društvene djelatnosti izletom “Dječiji karavan kroz kulturnu baštinu” počelo je obilježavanje Novembarskih dana  u susret  Danu opštine Tivat.

Glavni akteri izleta bili su učenici JU SMŠ ”Mladost”, autori najboljih radova na literarnom i likovnom konkursu. Nakon prezentacije radova ispred kulturnog dobra, crkve Sv. Vid, ovim učenicima uručene su nagrade. Nagrađeni učenici koji su stihove posvetili Tivtu su:

Veljko Hercegovac, Mia Kružić i Željko Čeprnić. Pored talentovanih pisaca, radove su predstavili i talentovani slikari iste škole: Emilija Vrzić, Dragica Zeničanin i Mia Kružić. Događaj su notama uveličale učenice JU Muzička škola Tivat, Biljana Matijević i Jovana Klakor.

Karavanu su prisustvovali i profesorica likovne kulture Milica Krivokapić i predstavnice Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, mr Dubravka Nikčević sa saradnicama Vesnom Radnjić, Ivanom Petković, Anom Ivanović i Tamarom Rakić. Posjetu Gornjoj Lastvi učesnici karavana upotpunili su obilaskom etno zbirke u konobi kod Anđelka, gdje im je Dejana Stjepčević, turistički vodič, prezentovala sadržaj zbirke. Cilj dječijeg karavana je da se učenici kroz različite aktivnosti  upoznaju sa kulturnom baštinom, običajima i tradicijom grada u kojem žive.

Slični članci

Ostavi komentar