Dnevnik jedne mame: Moj gospodin savršeni

Da li ste znali da je vaš partner odraz vas? Ja nisam! Prvo sam se nasmijala – nemoguće! Nas dvoje potpuno suprotni jedno drugom…

Ipak, moram priznati, dobro sam se zamislila oko ove rečenice!

I tako sam dobila želju da vam predstavim svog partnera u kući, u porodici, u životu. U svakoj dilemi koju mi on svjesno ili nesvjesno riješi. U svakom izazovu koji mi život nosi, jer on je vezan za svaki izazov sa kojim se suočim. Od njega sam puno naučila kako u svakodnevnim okolnostima, kroz izuzetne i lijepe događaje i iskustva, do onih najtežih, mučnih o kojima drugima ćutimo i ne pominjemo ih međusobno često ili nikako.

Znate, on je fantastičan primjer ostvarenja čuda u mom životu. Čovjek koji se u potpunosti promIjenio, samoinicijativno da bi sačuvao ono najljepše u sebi, u meni… Promijenio se zaista sasvim a ostao isti, kakvog  ga zapravo znam. Ne znam kako ovo bliže objasniti.

Čovjek koji u tišini svakoga dana radi ono što voli i to svakim danom dobija novi, sve bolji oblik i smisao. U svom mikro kosmosu stvara čuda koja posljednjih dana bude interesovanje mnogih zbog šarmantnog izgleda i umurujuće energije kojom zrače.

17522766_1777002012628765_8827533327553745467_n

Svojim djelima pokazao mi je da riječi nemaju vrijednost i težinu, ako ih se ne pridržavamo u praksi.

Obožavam kada se spoji nespojivo, a mi prkosimo svim zakonima prirode i zodijaka!

Naravno, gospodin savršeni  itekako zna da me naljuti, ali se kroz naš zajednički život pokazalo da zapravo ljutim samu sebe neprihvatanjem. I svi ti kosmički zakoni kojih uglavnom nismo svjesni, zaista „rade“ i utiču na nas.

Znate zašto? Probala sam J, morala sam provjeriti jer je toliko toga logično.

Dakle – moj partner je odraz mene, e sada ću da provjerim! Reagovaću suprotno od svake reakcije dosadašnje, svakodnevne. I tako igra počne…

Kada sam počela da obraćam pažnju na svoje ponašanje i reakcije meni bliskih ljudi, sve je postalo jasnije. Stoga, druga ja počela je da obitava u našem domu.

Znate zašto sam povjerovala u ovu rečenicu? Ukoliko je moj partner odraz mene, onda sam i ja odraz mog partnera zar ne? U tom slučaju – ja dijelim život sa najdivnijim čovjekom na planeti, ako je suditi po meni.

Sada vam je jasno kako smo izbacili TV iz kuće, koliko čitamo i koliko vremena provodimo u prirodi.

Razmislite o tome, a ja imam još puno posla da obavim – na sebi…

Bojana

Slični članci

Ostavi komentar