Dobar otac nije onaj koji zarađuje puno novca, već onaj koji ne napušta svoju porodicu

 

Nema jače ljubavi od ljubavi roditelja prema djeci. Biti roditelj je veliki korak i velika odgovornost. Djeca sve navike ponesu od kuće. Ona uče od svojih roditelja i usvajaju modele ponašanja, zato bi dobar otac trebao da bude pravi primjer svojoj djeci.

Pravi otac nije onaj koji zarađuje puno novca kako bi kupio skupe poklone svojoj ženi i djeci ili da kako bi ih odveo na odmor dva puta godišnje, prenosi Still.

Nije ni onaj koji zarađuje novca dovoljno da svojoj djeci obezbijedi školovanje u privatnoj školi i pokriva sve njihove troškove.

Pravi otac je onaj koji je uvijek tu za njih. On ne napušta porodicu u najtežim trenucima i nikada je ne ostavlja  da se sama nosi sa problemima.

Pravi otac je spreman da uloži napor i vrijeme, čak i kada je umoran, samo da bi udovoljio svojoj djeci.

Pravi i odan otac je onaj koji je spreman da zbog porodice napravi kompromis i u određenim trenucima žrtvuje sopstvene potrebe, želje, pa čak i sreću.

Dobar otac svoju djecu uči pravim vrijednostima, ljubavi, ljubaznosti i odanosti.

Istinski dobar otac je onaj koji je primjer ispravnog odnosa prema ženi. Onaj ko se prema njoj ophodi dostojanstveno, sa poštovanjem i ljubaznošću.

Riječi beskorisan, nekompetentan, slab i glup ne postoje u razgovoru sa djecom u njgovom riječniku. On je autoritet, ali ga se deca ne plaše. Za njega ne postoji ništa važnije od porodice, a njihova sreća mu je prioritet.

Dobar otac sluša svoju djecu i zna sve njihove planove, želje i strahove.

Pravi otac je onaj za koga djeca kažu: !On je uzor, moj najbolji prijatelj, mentor i učitelj. On je moj otac“.

Luftika.rs

Slični članci

Ostavi komentar