Ekološki dom na plutajućem ostrvu

Jedan kanadski bračni par već 25. godina živi na malom plutajućem ostrvu u divljini Britanske Kolumbije, u ekološkom domu koji su sami izgradili i nazvali “Uvala slobode”

Daleko od gradske gužve i urbanog života, Vejn Adams (66) i Ketrin King (59) iz Kanade stvorili su svoju oazu mira nedaleko od ostrva Vankuver, u plutajućem domu koji su počeli da grade 1992. godine. Poput većine ljudi, i ovaj par je nekada razmišljao da kupi stan u civilizaciji, ali za to nisu imali dovoljno novca.

b.par_-710x404

Ipak, na odluku da sami izgrade svoj dom na vodi u mestu Tofino u Britanskoj Kolumbiji, više je uticala želja da žive slobodno i u skladu sa prirodom. Vejn i Ketrin već 25 godina rade na širenju i unapređenju plutajućeg ekološkog ostrvca, koje su nazvali “Uvala slobode”.

ostrvo-710x409

Njihova tvrđava, udaljena na nekih 45 minuta vožnje brodom od ostrva Vankuver u Kanadi, sadrži sve što je ovom paru neophodno za život. Sastoji se od dvanaest platformi na kojima se nalaze kuće i bašte međusobno spojene mostićima, a sve u pink i tirkiznim bojama.

unutrasnjost-710x399

Osim prostora za svakodnevni život, svetionika za smještaj gostiju, plastenika za proizvodnju hrane, bračni par napravio je i dva kutka namijenjena samo njihovim hobijima. Naime, plesni podijum rezervisan je za Ketrin, koja je bivša balerina, dok se Vejn u svom dijelu bavi rezbarenjem.

(Ekspres.net), foto: You Tube screenshot

Slični članci

Ostavi komentar