Evo kako da napavite razliku između parfema i toaletne vode

Evo kako da napavite razliku između parfema i toaletne vode

Može vam se učiniti da je sasvim svejedno, ali ne, razlika i to velika postoji. Razlika je prije svega u koncentraciji mirisa koju data formula ima. Koncentracija igra veliku ulogu u tome koliko će proizvod biti osjetan na vašoj koži. Toaletna voda ima manju koncentraciju od parfema, što znači da njen miris kraće traje.

Vodič o toaletnoj vodici

Toaletna vodica ima niži procenat mirisnih ulja u sebi, od prilike od pet do 15 odsto. Takođe ona u sebi sadrži više alkohola zbog čega miris lakše i brže isparava sa kože.

Magija koja se krije u parfemu

Parfemi s druge strane imaju veću koncentraciju mirisnih ulja, što znači da u sebi automatski imaju manje alkohola. Osobama sa osjetljivom kožom se iz ovog razloga savjetuje da se drže parfema u odnosu na toaletnu vodicu. Parfem u sebi ima od 20 do 40 odsto mirisnih ulja.

Da li stvarno mogu da mirišu isto?

Donekle, da. Bez obzira o kom se proizvodu i proizvođaču radi, toaletna voda i parfem su zapravo u osnovi isti i predstavljaju mješavinu esencijalinh ulja i drugih ekstrakata. Jedina razlika je zapravo u koncentraciji. Pored toga kompozicija mirisa koja se naziva još i šminka mirisa igra vitalnu ulogu u tome koliko toaletna vodica i parfem liče jedno na drugo.

Koliko je trajanje ova dva proizvoda?

Trajnost toaletne vodice je od tri do pet sati, dok je parfem predviđen da traje duže od toga. Kako biste oba proizvoda podstakli da traju duže savjet stručnjaka je da ih skladištite na tamnom i hladnom mjestu.

Kada treba koristiti parfem, a kada toaletnu vodu?

Budući da je toaletna vodica laganija ona se preporučuje tokom svakodnevnih aktivnosti i u ljetnjim mjesecima. S druge strane parfemi su intenzivniji i njihova visoka koncentracija preporučljivija je za hladnije dane i večernje izlaske.

Šta je u suštini bolje?

Da budemo iskreni, na vama je da odlučite. U zavisnosti od vaših ličnih preferenci i vašeg budžeta, zavisiće i izbor prilikom kupovine jednog od ova dva proizvoda. Ako tražite povoljnu, svakodnevnu opciju toaletna voda je za vas. Ako pak imate osjetljivu kožu i treba vam nešto pouzdano, onda je parfem vaš vjerni saputnik.

Slični članci

Ostavi komentar