Feng šui otkriva: krš ispod kreveta donosi bolest, a nered na policama stalne brige

 

Važno je da se oslobodite nepotrebnog krša i stvari koje više ne volite ili ne rade jer ćete tako sačuvati zdravlje, poručuju feng šui majstori.

Koncept čistoće u mističnoj filozofiji feng šui podrazumijeva i generalno sređivanje: sortiranje stvari tako da sve imaju svoje mesto, popravke pokvarenog, bacanje nepotrebnog, neupotrebljivog i svega što nije u funkciji, što nam se ne sviđa ili ga ne koristimo duže vrijeme.

Nered i nesklad neprimjetno ulaze u ljudsko bioenergetsko polje, prouzrokuju neorganizovano, haotično razmišljanje, kao i jednu nevolju za drugom. Navika da čuvamo, skladištimo i sakupljamo nepotrebne stvari koje ne koristimo (pod izgovorom da će nam možda jednog dana zatrebati) ukazuje na to da duboko u sebi imamo naviku da čuvamo strah, tugu, nezadovoljstvo, brigu.

Na taj način šaljemo dvije poruke svom mozgu i svom životu: da ne vjerujemo u sjutra i da mislimo da novo i bolje nije za nas. Sve dok se emocionalno i materijalno držimo starih beskorisnih osjećaja, neće biti mjesta za nove mogućnosti.

 

Tendencija prenatrpanosti prostora (izuzev očiglednih razloga kada više članova živi na malom prostoru) povezana je s instinktom samozaštite i ograđivanja od drugih usled osjećaja nesigurnosti.

 

Šta nam je zaista potrebno da bismo se osjećali srećno i sigurno i koliko smo svjesni da nas upravo gomilanje stvari sprječava da to postignemo?

 

Stvari ispod kreveta snažno će remetiti naše zdravlje, a potreba da se stvari ređaju na police (pogotovo one iznad radnih stolova i kreveta) izazvaće konstantnu strepnju od nečeg neočekivanog.

Kada pretrpamo centar, sjeveroistok ili jugozapad svog prostora, onda smo previše zabrinuti za svoje zdravlje i najčešće ugrožavamo funkcije pankreasa, želuca ili slezine.

Nered na zapadu ili sjeverozapadu često će nas stavljati u konfliktne situacije zbog nekontrolisanosti, a pluća i debelo crijevo postaju osjetljiva tačka.

 

Pretrpan sjever ograničava naše potencijale, sprječava nas da jasno izražavamo osjećanja, donosi strahove i probleme s bešikom i bubrezima.

 

Istok i jugoistok će na gomilanje stvari uzvratiti neodlučnošću, konfuzijom, potisnutim bijesom, ali i disfunkcijom jetre ili žučne kese.

 

Nered na jugu donosi problematično i nasilno ponašanje, izostanak priznanja, omalovažavanje i poremećaj u radu srca, tankog crijeva i imunog sistema.

 

Nisu stvari te zbog kojih život stagnira, nego stav čuvanja i zadržavanja. Kada nešto čuvamo, zapravo razmišljamo o potrebi, siromaštvu, vjerujemo da će nam sutra to nedostajati i da nećemo moći ispuniti te potrebe.

 

Lepaisrecna/Izvor: E-horoskop

Slični članci

Ostavi komentar