Film Rada i Danila Šerbedžije “Oslobođenje Skoplja” otvara prvi Ravno Selo film festiva

Prvi „Ravno Selo film festival“, koji je posvećen debitantima i koji nastaje na temeljima plemenite ideje glumca i producenta Lazara Ristovskog da se obnovi Dom kulture u ovom vojvođanskom selu, počinje 23. juna, a film koji će biti prikazan na otvaranju je „Oslobođenje Skoplja“, Radeta i Danila Šerbedžije.

32258_426319592921_1974885_n

„Mnogo sam srećan što sa filmom dolazimo na „Ravno Selo film festival“, posveć mladima i debitantima, prije svega zbog plemenite ideje koja stoji iza festivala, ali i zbog toga što jedni od drugih možemo mnogo naučiti“, rekao je Rade Šerbedžija povodom dolaska u Ravno Selo.

„Godinama sam želio da dramu Dušana Jovanovića pretočim u film. Kako do tada nikad nisam režirao, pomislio sam da je idealna prilika za to upravo u ovom filmu, jer je sam tom komadu bio posvećen toliko vremena. Nikad nije kasno da probate nove stvari u životu i jedva čekam da čujem reakcije publike na ovom festivalu“, istakao je čuveni glumac.

Osim Radeta Šerbedžije, specijalna gošća na otvaranju biće i Olivera Katarina, koja će pjesmom Đelem, đelem, u sklopu bloka Filmska muzika, otvoriti festival, u pratnji Romskog orkestra tamburaša iz sela Deronje, gdje je i sniman kultni film Skupljači perja.

18671418_458451984505625_3070534937134821698_o

Tokom tri dana manifestacije, u glavnom programu će osim filma Oslobođenje Skoplja biti prikazana još četiri reprezentativna debitanska ostvarenja iz regiona, a Ravno Selo će posjetiti i nekoliko desetina gostiju – reditelja, glumaca i filmskih radnika.

Fakultet domaćin će ove godine biti Fakultet dramskih umjetnosti iz Beograda, a fakultet u gostima Akademija dramskih umjetnosti iz Zagreba.

Ovu ideju podržao je Pokrajinski sekretarijat za kulturu Vojvodine, Mjesna zajednica Ravnog Sela, Ministarstvo kulture RS, kao i Fakultet dramskih umjetnosti iz Beograda.

Slični članci

Ostavi komentar