Fotografije tri sestre iz BiH kako galopiraju na konjima po snijegu oduševile region

Priča o sestrama Bektić koje su snimljene kako, uprkos snijegu i niskim temperaturama, jašu konje poput ljepotica iz američkih kaubojskih filmova, oduševila je građane regiona.

Sestre Ćamka, Fatima i Kadira Bektić  su dobile brojne nadimke i komplimente, pa su prozvane srebreničkim princezama. Za ovo jer zaslužan režiser Ado Hasanović koji je snimio video i fotografisao sestre i snimak objavio na društvenim mrežama.

„Prijatelj sam s porodicom Bektić i dogovorili smo se da napravimo fotografije. Iskoristili smo priliku da uživamo u sniježnoj čaroliji. Eminove ćerke su četiri anđela iz Srebrenice koje krase naš grad i državu svojim ponašanjem, hobijem i pozitivnom energijom“, rekao je za Klix.ba Hasanović koji je takođe iz Srebrenice, a proteklih godina živi u Italiji gdje je diplomirao na prestižnoj filmskoj akademiji Centro sperimentale di cinematografia.

Fotografije su nastale spontano. Dok je Hasanović pio kafu sa željom da poslije jaše konje, sestre su izašle napolje, nahranile konje, pripremile ih i počele jahati.
„Krenula je avantura koja se viđa samo na filmovima“, rekao je Hasanović.

Ćamka Bektić kazala je za Klix kako ljubav prema konjima i jahanju seže daleko u prošlost. Dedovi i s majčine i s očeve strane su imali konj
„Za sve ovo su zaslužni geni. Moj otac je i prije rata imao konje, a kada se vratio iz Njemačke obnovio je ergelu. S njima smo se družile od malih nogu. Rasle smo s njima, bili su naše lutke i plišane mede. Čim sam počela hodati, otac me je stavljao na njihova leđa“, kazala je Ćamka.

Trenutno imaju 12 konja, od koji su četvoro ždrebadi. Fotografije koje su dospjele u javnost nastale su u subotu 14. januara.

„Uvijek sam na svom Facebook profilu objavljivala slike s konjima, ali se nikad nisam nadala nečemu ovakvom. Vjerujte i ja sam bez teksta. Drago mi je da su ove fotografije otišle u javnost s velikom dozom pozitive jer Srebrenica diše i živi zajedno s njenim građanima“, istakla je Ćamka.

Porodica Bektić živi u selu Jasenova, a otac Emin je poznat kao veliki ljubitelj životinja.

Luftika/ Foto: Ado Hasanović

Slični članci

Ostavi komentar