Francuski doručak

Francuski doručak

 

Ima li šta ljepše od zajedničkog nedjeljnog doručka? A ima li šta dosadnije od stalno istih obroka i vječitog pitanja šta svakog dana spremiti za jelo? Evo jednog recepta, ne mnogo kaloričnog ali ukusnog. I da, za spremanje ne treba više od 10 minuta. Uživajte!

Potrebne namirnice za osam osoba:

6 jaja

½ šolje pavlake

Kašičica soli

½ kašičice bibera

200 gr mesnate slanine

Malo ulja

½ šolje luka crnog

½ šolje svježeg paradajza

4 šolje spanaća

½ šolje izrendanog sira

Način pripreme

Propržiti na malo ulja isjeckanu slaninu. Kad je reš pržena izvaditi je i ostaviti na tanjiru. Na ulju koje je ostalo u tiganju staviti isjeckani crni luk, propržiti pa dodati isječeni paradajz i na kraju opran i od peteljki očišćen spanać. Pržiti oko  minut. Vratiti slaninu u povrće. Jaja umutiti sa pavlakom, dodati biber i so pa preliti preko sastojaka. Dodati ribani sir i ispeći bez prevrtanja.

 

 

 

 

 

Slični članci

Ostavi komentar