Gagi Jovanović: Ako pronađemo ljubav u sebi, mislim da će ona tada postati moćna i nepobjediva sila

Gagi Jovanović: Ako pronađemo ljubav u sebi, mislim da će ona tada postati moćna i nepobjediva sila

Dragan Gagi Jovanović jedan je od glavnih junaka filma “Četiri ruže” koji je imao premijeru i u Crnoj Gori.

O saradnji sa rediteljem…

-Ja sam došao malo kanije. Film je tada bio previše umjetnički. Vasilije je došao kod mene i rekao mi – imamo film, ali on nije pravi bez tebe. Takođe mi je na samom početku rekao da ima sedmoro djece i ja sam pao na to. Pomislio sam, ovom čovjeku vrijsdi pomoći. Osvojio me je svojom energijom i upustio sam se u sve to sa puno povjerenja. Počeli smo zajednički da istražujemo što to treba da se uradi i šta bi bilo dobro. Tako smo našli to čudovište koje pokreće cijelu priču. Bilo je važno da se u film uvede ovakav lik kako bi film dobio jednu dramsku notu, kako bi imao strukturu.

Izazov uloge…

-Drago mi je što sam dio ove priče, zadovoljan sam mojom ulogom i filmom. ’Četiri ruže’ su bila prilika da uradim nešto drugačije. Ne bih volio da publika zavoli moj lik, on više treba da bude opomena. Ja sam morao da ga odbranim. Mogao sam samo da izmaštam, da probam da pronađem u sebi kakvi su to likovi.

Film je nastao i kao kritika društva…

-Nadam se da će do publike stići najvažnija poruka, a to je nedostatak ljubavi u našim životima. Na tome moramo da radimo. Moramo da budemo ponovo ljudi. Nažalost, svijet i sistem nas teraju da teško povjerujemo u to. Ljudi su uvučeni stalnu trku za novcem i drugim glupostima, ali ko zna, čuda su ipak moguća. Ako pronađemo ljubav u sebi, mislim da će ona tada postati moćna i nepobjediva sila. Ali, potrebno je da svi budemo u tom krugu.

Posebno mjesto u filmu ima pjesma „Sjeti se“ (autor Dragan Gagi Jovanović)…

-Tu pjesmu sam pisao za vrijeme bombardovanja i u njoj su pomiješane razne emocije. Nastala je, mislim, iz neke potrebe za ljubavlju. Kada smo pričali o muzici za film, ova pjesma nam je odmah pala na pamet zato što je u kontri svega onoga što se dešava u filmu. Film je surov, a pjesma je nježna.

Slični članci

Ostavi komentar