Glavna nagrada filmu “Granice kiše”

Film “Granice kiše” Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića proglašen je za najbiolji film na međunarodnom filmskom festivalu “Evropa oko Evrope” koji je u Parizu održan od 14. do 31. marta 2019.

Film je osvojio glavnu nagradu “Pri sovaž”, kao i nagradu koju je dodijelio žiri mladih, saopšteno je iz producentske kuće “Balkan kino”.

 

Nagradu je primio režiser i scenarista Vlastimir Sudar i posvetio je svim članovima ekipe koji su nakon višegodišnjeg rada na filmu i svih problema sa kojima se produkcija susretala, ostali istrajni i odani projektu do kraja.

Film su finansirali Ministarstvo kulture Crne Gore, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Filmski centar Srbije, Geteborški filmski festival, Radio-televizija Crne Gore i drugi.

Nakon nagrada u Italiji i Francuskoj u martu, film “Granice kiše” nastavlja uspješan niz međunarodnih nastupa koji je započeo svjetskom premijerom u Montrealu, navedeno je u saopštenju.

U filmu koji  je prikazan i na vodećim festivalima u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Rusiji, Švedskoj i zemljama regiona

glavne uloge tumače Kristina Stevović, Vahidin Prelić iz Užica i Robert Budak iz Zagreba, a glumačku ekipu čine i Dubravka Drakić, Momo Pićurić, Marta Pićurić, Stanislava Adžović, Momo Brkić, Vejo Kasalica, Aleksandar Radulović, Željko Milošević, Karlo Kalezić i po prvi put na filmu dečaci iz Trebinja – Nedjeljko Milović i Ognjen Vujović. Kao specijalni gosti, u filmu se pojavljuju francuski džez violinista Ugo Rabec i mlada operska pevačica Dušica Bijelić, koju je londonski “Independent” 2014. godine proglasio za jednu od osam najtalentovanijih mladih umetnika u Velikoj Britaniji.

Slični članci

Ostavi komentar