Holivudska zvijezda sa srcem anđela

 

Nedavno je ponovo  pokazao koliko je poseban i koliko se, uprkos svojoj slavi, razlikuje od razmaženih holivudskih zvijezda. Pedesetpetogodišnji holivudski glumac Kijanu Rivs nedavno je bio u avionu koji je letio od San Franciska – Los Anđelesa. Zbog mehaničkog kvara avion je morao prinudno da sleti u Bejkersfil udaljen 160 kilometara od Los Anđelesa a poznati glumac je nakon prinudnog slijetanja aviona pokušao da putnicima olakša situaciju u kojoj su se našli.  Ne samo da im je obezbijedio prevoz do Los Anđelesa već je sve vrijeme zabavljao putnike puštajući im kantri muziku i čitajući zanimljivosti o Bejkersfilu.

Iako je jedan od najuspješnijih i najbogatijih glumaca Holivuda, Kijanu Rivs je poznat po svojoj skromnosti. Nema vilu, tjelohranitelje, ne nosi skupu odjeću,vozi se metroom i izbjegava medije.

Život glumca, čije ime na havajskom znači “hladni planinski povjetarac” … nije mazio.Otac Samuel, geolog havajsko- kineskog porijekla napustio je porodicu kad je Kijanu imao tri godine.

On i njegova djevojka Dženifer Sim izgubili su bebu u osmom mjesecu trudnoće.

Dženifer je 18 mjeseci kasnije poginula u saobraćajnoj nesreći.

 

Njegova briga o porodici, majci Patriciji i mlađoj sestri Kim,uvijek je bila dirljiva.

Kada je Kim oboljela od leukemije Kijanu je donirao 70 odsto zarade od filma “Matriks” bolnicama koje liječe leukemiju.

“Kada si brutalno slomljen ali još uvijek imaš hrabrosti da budeš nježan prema drugima, onada onda je tvoje srce poput anđela”

Slični članci

Ostavi komentar