Horoskop otkriva: Koja slabost sprječava svaki horoskopski znak da pronađu pravu ljubav?

Horoskop otkriva: Koja slabost sprječava svaki horoskopski znak da pronađu pravu ljubav?

U nastavku provjerite koje to mane i slabosti stvaraju problem pojedinim horoskopskim znakovima.

 

1. OVAN – eksplozivna narav

Kada biste druge znakove pitali po čemu je poznat ovan, vjerovatno bi vam svi rekli isto. Kratak fitilj. Upravo njihova nemogućnost da mirno i bez uzrujavanja sagledaju situaciju predstavlja najveći problem u ljubavnim odnosima.

 

2. BIK – tvrdoglavost

Biće onako kako bik kaže ili nikako. Međutim, ljubav nije dominacija, ona je prije svega kompromis i zajedništvo. Smirite svoj ponos i priznajte kada ste pogriješili. Jedino ćete tako razviti razumijevanje koje je neophodno za ljubavnu vezu.

 

3. BLIZANCI – neodlučnost

Možda biste pomislili da je ovo problem koji muči vage, ali kada je u pitanju ljubav, neodlučnost najviše komplikuje život blizancima. Ako tražite pravu ljubav, onda jednostavno morate odlučiti šta (ne) želite od partnera.

4. RAK – nesigurnost

Rakovi vole svim srcem, a kada osjete da im se ne uzvraća istom mjerom postaju nesigurni. Ta nesigurnost pak sa sobom donosi sumnjičavost i nedostatak povjerenja u osobu s kojom su u vezi.

 

5. LAV – samodopadanje

Moramo voljeti sami sebe, ali lavovi znaju malo da pretjeraju u toj ljubavi pa često sebe stave na prvo mjesto liste prioriteta, umjesto osobe koja im se sviđa.

 

6. DJEVICA – zatvorenost

Sramežljive i zatvorene djevice ne vole da upoznaju nove ljude, ali kako ćete ostvariti ljubavnu vezu ako uopšte ne dajete priliku da je doživite?

 

7. VAGA – samosažaljevanje

Uloga vječite žrtve ne donosi vam ništa dobro. Samosažaljevanje nije pogonsko gorivo za ljubavnu vezu i samo vas udaljava od potencijalnog partnera.

 

8. ŠKORPIJA – hronični nedostatak povjerenja

Strastvene škorpije od partnera stalno očekuju potvrdu ljubavi i dokazivanje vernosti. Ta potreba proizlazi iz nedostatka poverenja koje ne znaju ili ne žele da izgrade.

 

9. STRIJELAC – nestrpljivost

Stara poslovica kaže da dobre stvari dolaze onima koji čekaju, ali strijelac sve mora da ima odmah pa tako i ljubav. Usporite malo i smanjite intenzitet svojih želja na početku veze kao ne biste preplašili drugu stranu.

 

10. JARAC – očekuje najgore

Kada se jarac prvi put razočara, više nikome ne vjeruje. Ovaj znak duva na hladno čak i kada nema baš nikakvog razloga za to. Možda ste se opekli, ali to ne znači da svaku novu osobu u svom životu automatski morate otpisati.

 

11. VODOLIJA – manjak emotivnosti

Bez jasnog izražavanja emocija nema kvalitetne dugoročne veze. Otvaranje srca novoj osobi nije lako, ali je neophodno ako zaista želite da pronađete pravu ljubav.

 

12. RIBA – strašljivost

 

Baš kao i device, ribe su zatvorene i ne vole da rizikuju. Međutim, iznenadićete se kako vas sve može odvesti život kada hrabro zakoračite prema ljubavi koju sanjate.

(zadovoljna.hr)

Slični članci

Ostavi komentar