Humanitarnim licitacijama za budućnost djece

Sezona kupovine novogodišnjih i božićnih poklona je već počela, a mi imamo predlog kako da ove godine još vise uživamo u tome, a ujedno budemo i Deda Mraz koji će ispuniti želju nekom djetetu da do kraja godine počne sa liječenjem poručuju iz Facebook grupe „Humanitarne licitacije – Naše malo je nekom presudno“

Naime, nedavno je na Facebook-u napravljena grupa „Humanitarne licitacije – Naše malo je nekom presudno“, a nastala je po uzoru na grupu iz Srbije „Budi human – Humanitarne licitacije“, i za nešto malo više od dva mjeseca postojanja već broji preko 4 500 članova.

„Grupa Humanitarne licitacije – Naše malo je nekom presudno je nastala u želji da se za nas iz Crne Gore olakša učestvovanje na humanitarnim licitacijama, nagradnim igrama i slično, te da što veći broj humanih ljudi dobije mogućnost da na praktičan i jednostavan način pomogne onima kojima je to stvarno potrebno”, navodi se na ovoj stranici.

Članovi grupe su tu kako bi pružili pomoć i podršku korisnicima fondacije Budi human iz Crne Gore i Srbije, kojima je potrebno mnogo novca kako bi počeli ili nastavili sa liječenjem.

Grupa funkcioniše tako što član grupe ponudi stvar ili uslugu na licitaciju (garderoba, knjige, igračke, kućni namještaj, frizerske ili kozmetičke usluge…). Licitacija se postavlja sa početnom cijenom, a dobitnik je onaj koji je ponudio najveći iznos u predviđenom roku (obično je to 24 sata od postavljanja licitacije, ali za predmete veće novčane vrijednosti je to 24 sata od prve ponude). On u roku od 72 sata treba da uplati novac na račun korisnika Fondacije za kojeg je postavljena licitacija.

Administratori stranice često postavljaju i nagradne igre, a za učešće je potrebno poslati makar jedan SMS ili potvrdu o uplati u iznosu od minimum jednog eura (više SMS-ova – više brojeva za vas – veća šansa za dobitak). Takođe, postoje i aktivne ponude, gdje članovi u zamjenu za SMS za nekog korisnika fondacije ili uplatu od minimum jedan euro u inboks dobiju kulinarski recept, skeniranu knjigu, recept za tretman za kosu i još mnogo zanimljivih stvari…

Sigurno mnogi od vas kod kuće imaju knjigu koju su davno pročitali i žele da je proslijede dalje, haljinu koja tako dugo čeka u ormaru da skinete kilograme, ili cipele koje ste kupili za neko vjenčanje koje više nikada nećete obuti… Sve što vama više nije potrebno može naći svog kupca na ovoj stranici, a vi prelistajte licitacije koje su istekle i nove licitacije, sigurno neki novogodišnji poklon čeka da ga kupite, za sebe ili za vaše najdraže. Time kupujete budućnost mnogoj djeci poručuju iz fejsbuk grupe Humanitarne licitacije – Naše malo je nekom presudno.

MN

Related posts

Ostavi komentar