Influenserke kupovale cipele za 20 eura misleći da koštaju preko 400

Influenserke kupovale cipele za 20 eura misleći da koštaju preko 400
Prilikom otvaranja prodavnice u Los Anđelesu, američki lanac prodavnica jeftine obuće “Payless” napravio je društveni eksperiment. Naime, organizovali su spektakularno otvaranje lažne pop-up prodavnice koju su nazvali “Palessi” i u kojoj su prodavali cipele čija je vrijednost 20 dolara.
Tom prilikom pozvali su mnoge influenserke koje su se divile luksuzu nove prodavnice u Los Anđelesu, ne znajući da u rukama zapravo drže cipele koje inače koštaju 20 dolara.

“Payless” je kamerama zabilježio izjave influenserki koje su govorile o “ekskluzivnoj” obući.  Jedna od njih rekla je kako definitivno vrijedi dati 400 dolara za ove cipele, a druga je kazala kako su ovi proizvodi elegantni i sofisticirani.

Jedna od mušterija je za par čizama izdvojila čak 640 dolara, a lažna trgovina je za nekoliko sati zaradila 3.000 dolara. Ipak, bili su fer i influenserima koji su kupili njihove proizvode, vratili su novac poklanjajući im obuću koju su kupili.

Iz lanca prodavnica obuće “Payless” naglasili su kako je njihov cilj bio da podsjete kupce da je i obuća koja se može kupiti za pristupačnu cijenu takođe moderna i kvalitetna.

CNN podsjeća na studiju iz 2008. godine koja je pokazala da cijena utiče na percepciju kvaliteta.

Slični članci

Ostavi komentar