Ispovijest majke male Lune koju vrijeđaju jer je drugačija: Žena u crkvi je moju ćerku nazvala čudovištem

Ispovijest majke male Lune koju vrijeđaju jer je drugačija: Žena u crkvi je moju ćerku nazvala čudovištem

Luna Fener, šestomjesečna djevojčica rođena sa velikim tamnim biljegom na licu, koji liči na Betmenovu masku, uspješno je operisana, ali je čeka još mnogo operacija. Majka djevojčice Kerol Fener (36) sada je prvi put otkrila zbog čega je odlučila da ćerku podvrgne operacijama i da zbog njih ode sa djetetom iz Floride čak u Rusiju.
– Bili smo u crkvi i žena pored nas rekla je svojoj ćerki da ne gleda Lunu jer je ona čudovište. Tog dana sam odlučila da ćemo je operisati – rekla je iskrena majka.
Sa suprugom Tijagom je tada krenula u potragu za ljekarima koji mogu da pomognu maloj Luni. Pomoć su tražili gde god su mogli, pa i na internetu.
Inače, takve operaciju u SAD koštaju oko 500.000 dolara i zdravstveno osiguranje ih ne pokriva. Pored toga i nakon njih bi na djetetovom licu ostali ožiljci.


Kerol je za Lunu rekla da je “čudesna beba” jer je dugo pokušavala da ostane u drugom stanju. Međutim, sada je morala da nađe rješenje kako bi njena ćerka imala normalan život.
– Otišla sam u Boston, Čikago i Njujork pokušavajući da nađem rešenje za nju – rekla je Kerol.
Jednog dana je jedan ruski ljekar vidio Lunu preko interneta i stupio u vezu sa Kerol. Pokazao joj je rezultate operacija svojih prethodnih pacijenata i Kerol i Tijago su na kraju odlučili da odu u Rusiju sa Lunom na mnogo manje agresivne procedure i osam operacija umesto čak 80 koliko bi ih imala u SAD.
Luna je već podvrgnuta prvoj operaciji, za koju je rečeno da je bila uspješna.
Ipak, Kerol se i dalje suočava sa užasnim komentarima upućenim Luni.


Neko joj je preko Instagrama napisao da je Luna užasna i da bi najbolje bilo da je ubiju.
– Za mene je Instagram bio i dobar i loš istovremeno. Ponekad bih se zbog njega soećala bolje, ali bih nekad i plakala po cio dan – rekla je ona.
Kako zbog boljeg života za svoju ćerku, tako i zbog opasnosti da joj se razvije karcinom ako mladež ne bude uklonjen, Kerol je odlučila da uradi sve kako bi njena ćerka bila uspješno operisana.

(kurir/ dejli mejl)

Slični članci

Ostavi komentar