Isprozivali Brižit Makron da se ponaša kao kraljica: evo šta je ona odgovorila

Supruga francuskog predsjednika Brižit Makron (64) prekršila je službeni protokol odlukom da na državnoj ceremoniji stoji pored svog supruga, a ne iza njega.

“Žena ne mora da stoji iza muža”, rekla je Makron za francuski radio i dobila brojne kritike na račun ove izjave. Neki Francuzi su na društvenim mrežama počeli da je upoređuju s Marijom Antoanetom, posljednjom francuskom kraljicom prije revolucije. Podsjetili su i da je takva tradicija i kod drugih državnika. Na primjer – vojvoda od Edinburga redovno stoji sa strane dok se kraljica Elizabeta obraća javnosti, a isto je radila i Karla Bruni, supruga bivšeg predsednika Sarkozija.

137161_profimedia0358166444_ff

Sekretar Brižit Makron Tristan Bromet rekao je su “ona i Emanuel Makron par”, odnosno “dio moderne unije, u kojoj se žena nalazi na istom nivou kao i muškarac”. Dok je jedni kude, drugi je hvale.

Iz Jelisejske palate objavili su kako Brižit Makron svakog dana dobija nekoliko stotina pisama podrške. Najviše joj pišu žene njenih godina koje joj zahvaljuju jer je pokazala kako i žene u sedmoj deceniji mogu da imaju stila i da budu uzor mnogima.

(kurir.rs), foto: Profimedia

Slični članci

Ostavi komentar