Jelena Đoković: Djeca treba da nadmaše roditelje

Jelena Đoković: Djeca treba da nadmaše roditelje

Iako ju je majčinstvo promijenilo i donijelo mnogo lijepih uspomena, Jelena Đoković ne slaže se sa suprugom Novakom u želji da imaju još jedno dijete.

“Sve snage sam uložila u odgajanje naše dijece. Iskreno, dolazim iz porodice u kojoj je bilo nas dvoje dijece. Imam dvije ruke. Posvećena sam im i dajem im se u potpunosti. I Nole mi je kao dijete, zahtijeva mnogo pažnje. Meni su ruke pune posla i mislim da mi više posla ne treba. Razumijem Noleta, propustio je mnogo toga u odrastanju naše dijece i pretpostavljam da će, kad završi karijeru, želeti još jedno dijete, da se još jednom oproba. Međutim, ja kažem ne, ne kažem tvrdo “ne” ukoliko se životne okolnosti poklope drugačije, ali moj izbor je “ne””.

“Bila sam mnogo fokusirana na Noleta i njegove potrebe. Onda počneš da osjećaš frustraciju kad shvatiš da tvoje potrebe nisu ispunjene, ali nisam mogla da usmjerim frustraciju na njega jer nije on kriv za to, kriva sam ja i to je bio moj izbor da mu se posvetim potpuno. Onda je došao Stefan, koji me je potpuno prodrmao, i zahvaljujući njemu sam shvatila da moram da povedem računa o sebi, jer da bih bila dobra mama, ja moram da budem dobro sama sa sobom”, ističe Jelena.

Prisjećajući se početaka u roditeljstvu, kaže da je bila jako uplašena.

“Djeca treba da nadmaše roditelje. Kada sam to shvatila, uplašila sam se jer kako nadmašiti Novaka koji stalno uči, stalno raste, stalno napreduje? Novak je već sad istorijska ličnost, kako ću da odgojim dijete koje će to da nadmaši? Zbog toga sam bila anksiozna. To me je uništilo, uništilo je to kako vidim sebe. Mislila sam da sam superžena, da mogu da odgovorim svim potrebama svog muža i svoje djece, a onda sam se suočila sa svim strahovima. I sreća je da mi se to desilo jer tada sam se probudila i rekla “Dosta je”. Vrijeme je da saznam ko sam ja, šta ja želim, šta meni treba. Kada to ispunim, mogu onda da se dajem i drugima”, rekla je Jelena ističući da je tako uslijedio i njen duhovni put.

Slični članci

Ostavi komentar