Jelena Đoković: Svi smo pobjednici kada se družimo i dijelimo

Jelena Đoković: Svi smo pobjednici kada se družimo i dijelimo

Jelena Đoković trenutno boravi na Kopaoniku sa 132 mališana, na sedmoj po redu Drugarijadi u organizaciji Fondacije Novak Đoković. Posljednjeg dana druženja, prisjećajući se svojih kampova koje je posjećivala kada je bila u njihovim godinama, ona je djeci pričala o igrama koje su je naučile da je u životu najvažnije dijeliti, kako uspjeh, tako i poraz.

„Igre bez granica su mi bile omiljene. Njihova suština bila je u tome da su se svi pojedinačno takmičili, ali istovremeno su morali i da budu tim kako bi pobijedili“, prisjeća se Jelena. „Mislim da je to ustvari poruka ove Drugarijade da smo svi pobjednici kada se družimo i dijelimo“.

Teodora, Strahinja, Anastastija, Vuk i njihovi drugari zamišljali su kako je to izgledalo kada se u ustima nosi kašika i na njoj jaje koje treba da se prenese tako da ne ispadne i ne polomi se.

„Drugarstvo je kada se družimo, volimo, dijelimo tajne, igračke i ljubav“, poručila su djeca koja su boravila na Kopaoniku i kojima je Drugarijda prva ekskurzija na kojoj imaju priliku da se upoznaju sa novim drugarima i budu dio raznovrsnih sportskih i kreativnih aktivnosti tokom svih šest dana kampa.

Dok su se družili na radionicama, mališani iz manje razvijenih dijelova Srbije saznali su zašto je ovogodišnji broj Drugarijade simboličan.

„Svi znamo da svaka bajka počinje pričom koja se dešava iza sedam gora i sedam mora. Čak i jedna od mojih omiljenih bajkije bila Snežana i sedam patuljaka. Sedam godina imamo kada krećemo u prvi razred osnovne škole, tako da je sedma Drugarijada vrlo simbolična jer smo i mi porasli sa vama“, objasnila je Jelena.

Podsejćajući da je na prvoj po redu bilo svega 50-oro djece, Jelena je izrazila veliko zadovoljstvo što se na ovogodišnjem Kampu prijateljstva našlo više od 130 mališana.

Nemamo svi uvijek podjednako isto, ali uvek se ljepše osjećamo kada to što imamo podijelimo sa nekim i to je bila ideja kojom smo se vodili kada smo odlučili da organizujemo ovaj kamp“, objasnila im je Jelena.

Dok su je slušali, uzbuđeno su pokazivali predmete koje su napravili, čarobne kugle, čaše za čaj, frule.

Razgovarajući o tome šta žele da budu kada porastu, među klincima su se javili budući fudbaleri, teniseri, frizerke i muzičari, a bilo je i onih koji su sa Jelenom podelili tajnu da još uvijek vjeruju u Deda Mraza.

M.N.

Slični članci

Ostavi komentar