Jelena Nenezić Rakočević: Jakov me čini boljom osobom

Tridesetjednogodišnjoj glumici Jeleni Nenezić Rakočević, članici ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta, gluma je strast, nepresušna potreba. Fakultet dramskih umjetnosti završila je u klasi profesora Bore Stjepanovića i od tada zaigrala u brojnim pozorišnim predstavama ali i TV serijama. Lijepa glumica 2008. udala se za Gorana Rakočevića i sa njim ima sina Jakova. Od kada je postala mama Jelena uživa u najljepšoj i najvažnijoj životnoj ulozi, maksimalno je posvećena svom sinu,i sa njim provodi svaki svoj slobodan trenutak.

jelena F

Koliko vas je roditeljstvo primijenilo i u kom pogledu?

Majčinstvo me testira na sve moguće načine.  Neprestani pritisak da se o djetetu moram brinuti znači da ponekad moram uložiti najveće napore koje nosi roditeljstvo. No, s druge strane stalnim prevladavanjem tih izazova shvatam za šta sam sposobna, a svaka savladana prepreka jača mi samopouzdanje. Zadovoljnija sam, roditeljstvo me promijenilo u onom najljepšem smislu. Jakovljevo prisustvo me tjera da hranim one lijepe osobine koje imam u sebi i čini me boljom osobom.

Sin vam se zove Jakov. Kako ste se odlučili za to ime?

Jakov je ime iz Goranovog porodičnog rodoslova, uz to je i lijepo ime koje našem sinu pristaje uz njegov karakter.

jelena F1

Kako vapsitavate sina i šta vam je najvažnije za njegovo vaspitavanje?

Nemam neki recept ili pravilo kako ga vaspitavati. Djeca uvijek oponašaju svoje roditelje tako da sam koncentrisana na svoje ponašenje kako bih mu bila primjer. Trudim se da budem strpljiva, dosledna i uporna…Jedino u šta sam sigurna je ljubav koju mu dajem, a to je za njegovo odrastanje najvažnije.

Koliku pomoć u odgajanju sina imate od supruga?

Od samog početka trudimo se da budemo ravnopravni. Oboje vjerujemo da je naš odnos od presudnog značaja za njegovo odrastanje. Naša međusobna ljubav je najbolji uslov da Jakov odrasta u zdravom ambijentu i bude slobodan čovjek.

Jelena F2

Koliko vremena provodite sa Jakovom i kako osmišljavate zajedničko vrijeme?

Na listi prioriteta druženje sa Jakovom mi je na prvom mjestu.Trudim se da kreativno provodimo vrijeme i razvijamo međusobno povjerenje, bliskost i povezanost.  U skoro sve aktivnosti koje svakodnevno obavljam uključujem i njega. Veći dio dana provodimo u prirodi kako bi razvio odnos i ljubav prema njoj. Kroz igru pokušavam da mu dam promišljene  odgovore na njegova pitanja. Smatram da je kvalitetno provedeno vrijeme sa djetetom u najranijem uzrastu od presudnog značaja za razvoj njegove ličnosti.

Čega se najviše plašite kada je vaš sin u pitanju? Njegovih nestašluka? Prvog zaljubljivanja?

Nemam strahove, više uzbuđenje kako će prolaziti kroz razvojne faze. Goran i ja nastojimo da mu kroz rano odrastanje, maksimalnom posvećenošću, postavimo dobre temelje zdrave i snažne ličnosti kako bi lakše prebrodio sva prirodna iskušenja koja ga čekaju tokom odrastanja.

Tekst: R. Novaković, foto: Privatna arhiva, Facebook

Slični članci

Ostavi komentar