Korona blog za 24.marta: U Crnoj Gori trenutno 47 zaraženih od koronavirusa

Institut za avno zdravlje objavio je da je u U Crnoj Gori broj oboljenih od koronavirusa. Ukupno 47 zaraženih novim korona virusom, od kojih 18 novih slučajeva

Ukupno su testirane 34 osobe.

Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 5.972 osoba.

Institut pomno prati razvoj epidemiološke situacije o čemu će u narednom periodu redovno obavještavati javnost.

Predsjednik SZO pozvao zemlje da krenu u napad protiv korone

Širom svijeta do sada je od korona virusa oboljelo oko 375 hiljada ljudi a, 16 hiljada je umrlo.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila da pandemija korona virusa „jača”, i pored sve većeg broja zemalja koje uvode restriktivne mjere u javnom životu.

„Trebalo je 67 dana od prvog prijavljenog slučaja da se dostigne 100,000 zaraženih, 11 dana do sledećih 100,000, i samo četiri dana za trećih 100,000″, rekao je šef svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus.

On je pozvao zemlje da krenu u napad protiv korona virusa testiranjem svih slučajeva i stavljenjem u karantin njihovih kontakata.

„Ne možemo dobiti utakmicu samo odbranom. Moramo krenuti u napad kazao je Teodros Adhanom Gebrejesus.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas je, na sastanku sa predsjednikom i čanovima Nacionanog koordinacionog tijela za zarezne bolesti, poručio da treba pojačati napore državnih organa i zdravstvenog sistema da blagovremeno budemo spremni na neminovno dalje širenje zaraze i u Crnoj Gori, prevashodno obezbjeđivanjem dovoljnog broja kapaciteta za liječenje u zdravstvenim ustanovama i opskrbom nužnom medicinskom opremom.

On je kazao da će se i lično angažovati da se obezbijedi nedostajuća zaštitna oprema i medicinski materijal i sugerisao sprovođenje aktivnosti pravovremenog testiranja.

Slični članci

Ostavi komentar