Jugoslovenske ljepotice o kojima priča svijet

Mnoge dame sa naših prostora su na visokim pozicijama u svijetu, ostvarile su veliki uspjeh i postale prepoznatljive. Evo ko su te žene koje su, svaka na svoj način, postale svjetski poznate.

 

Melanija Tramp

Prva dama SAD-a rođena je u Jugoslaviji, u mjestu Sevnica, nadomak današnje slovenačko-hrvatske granice. Nekadašnja je manekenka, bavi se dizajniranjem nakita, širom svijeta je poznata po svojoj ljepoti, ali i po braku sa Donaldom Trampom, koji je od nje stariji 24 godine.

Mila Jovović

Čuvena holivudska glumica svoje korjene vuče iz Vasojevića. Tumačila je uloge u mnogim uspJešnim filmskim ostvarenjima poput “Povratka u Plavu lagunu”, “Petog elementa” i “Glasnika”. PrIJe nego što se proslavila u svIJetu kinematografije, bila je dugo manekenka a često su je proglašavali za najljepšu ženu svijeta

View this post on Instagram

#dakotajohnson

A post shared by 🍒 (@cinematimes) on

Deniz Ričards

Po mnogima najljepša žena svijeta, ostvarila se kao glumica i model, a bila je u centru svjetske javnosti tokom braka sa jednim od najpopularnijih glumaca današnjice, Čarlijem Šinom. Često je spominjala svoje hrvatsko porijeklo,

Ruška Bergman

Rođena je u Beogradu, gdje je i dimplomirala na Ekonomskom fakultetu, a skrenula je pažnju svjetskih medija kao stilista Majkla Džeksona. Urednik je italijanskog “Voga”, druži se sa najpoznatijim manekenkama, a o njenom originalnom stilu odavno se priča i piše.

Stana Katić

Ona je jedna od najuspješnijih glumica, a svjetskuslavu doživjela je ulogom u seriji “Kasl”, u kojoj je tumačila glavni lik. U par navrata je posjećivala Srbiju, i na društvenim mrežama postavljala niz fotografija o ljepotama Sribije o kojima često priča.

Gabrijela Španić

Jedna je od najpoznatijih glumica u latino-sapunicama. Otac joj je Hrvat. Domaća publika je se sjeća iz serije “Zlobnica”, a u međuvremenu je postala zaštitno lice pojedinih brendova, napisala knjigu i dizajnirala nakit.

View this post on Instagram

#Repost @anafranco444 with @get_repost ・・・ Gabi Spanic , la reina de las telenovelas latinoamericanas, ovacionada en Indonesia, habiendo hecho cientos de éxitos en el mercado mundial , nos va a conceder el honor de tenerla en una telefónica tan imperdible como exclusiva, en el especial de Radionoveladas, el miércoles 31 octubre de 17 a 19 para Haloweem en Radio El Mundo AM 1070.En donde además tendremos a las villanas- brujas de telenovela. Y a un invitado en el piso, como para ir a la puerta de la radio a esperarlo, y sacarse una selfie. Te queremos enamorar y también apasionar con los embrujos de novela más espectaculares de los últimos tiempos.Como si eso fuera poco, tenemos a nuestra radionovela inclusiva y episódica AMOR EN LA SANGRE‼️. @noritakri @bernyproduccion @ian.krier @elmundo1070 @pernildomicilio @mesadulceok . . .#talento #actriz #estrellas #novelas #halloween #hechizos #almasgemelas #reencarnacion #romance #celos #venganza #brujas #velas #magia #amor#sangre

A post shared by Gabriela Spanic (@gabyspanictv) on

(srbijadanas), Foto: Facebook, Instagram

Slični članci

Ostavi komentar