Ljubav na prvi miris: Ovo su najbolji parfemi 2021. godine

Ako ste u potrazi za novim parfemom ovog proljeća, izbor najboljih muških i ženskih parfema od strane poznatog časopisa Marie Claire mogao bi vam biti od pomoći.

Već devet godina za redom časopis Marie Claire sa svojih dvadeset i pet međunarodnih izdanja, organizuje izbor najboljih muških i ženskih parfema. Na ovogodišnjem „takmičenju“ ovo su najbolji ženski i muški parfemi za 2021. godinu, u čijem mirisu ćete sigurno uživati.

Nagrada za najbolji ženski parfem: Lil Fleur, Byredo

Miris damask ruže, buran je i jedinstven, a osvježen je notama mandarine i crne ribizle, kao i zavodljivim šafranom.

Nagrada za najodvažniji parfem: California dream, Louis Vuitton

Providno poput maglice i sofisticiran poput cvijeta. Eksplozivna svježina i nježne note mandarine.

Nagrada za najbolji muški miris: L’Homme A la rose, Francis Kurkdjian

Miris ruže namijenjen muškarcima. Drvenaste i cvijetne note, vrlo su zavodljive i jedinstvene, te imaju vrlo veliku difuznu snagu. Ruža u ovom slučaju nije ni staromodna, ni slatka, već prozračna i blistava.

Nagrada za najbolju žensku bočicu parfema: Loubiworld, Christian Louboutin

Još jedna osvojena nagrada – Christian Louboutin očarao je parfemom Loubiworld, originalnom kolekcijom od sedam mirisa koji istražuju njegove snove i uspomene.

Najbolji ženski parfem po izboru Francuza: My Way, Giorgio Armani

Ovaj miris nije samo svjež i cvijetan, već je prožet i ekološki odgovornim vrijednostima. Bočica može da se reciklira i ponovo puni, lako i čisto.

Najbolji muški parfem po izboru Francuza: Acqua di Parma, Colonia Futura

Citrusne note bergamota, lavande i limuna, oživljene su sočnim grejpom, ali i pojačane beskrajno elegantnim i aromatičnim ružičastim paprom i žalfijom. Rezultat je ludo šik, iznenađujuće sjajan parfem koji će muška koža obožavati.

Related posts

Ostavi komentar