Maja Popović: I u bolu i povrijeđenosti treba biti dostojanstven

Maja Popović: I u bolu i povrijeđenosti treba biti dostojanstven

Novinarka i voditeljka Maja Popović posmatra život iz nekoliko uglova. Svoj stav o životu iznosi putem drušvenih mreža. Ona se ovog puta osvrnula na partnerske odnose.

– Skoro svakog dana čujem da se neko rastaje, da pucaju veze i brakovi. Prevelika očekivanja, manjak tolerancije, razni, čudni prioriteti, mimoilaženja, drugačiji senzibiliteti, vaspitanje, sve to dovede do toga da se partneri odalje, i na kraju rastanu. Nije to u suštini sad ništa toliko strašno, koliko je strašna količina animoziteta, odbojnosti, nerijetko i mržnje koju tada pokazuju jedni prema drugima.
Činjenica je da se mnogi u vezi promijene, ali, na kraju, mi smo ih birali, zar ne? Jako je ružno, naročito kad su i djeca “u igri” da se partneri međusobno vrijeđaju i nazivaju svakakvim imenima. Makar ne javno, jer i sebe pljujete na taj način. Nekako mi se čini da i u bolu i povrijeđenosti treba biti dostojanstven- smatra ona.

Prema njenim riječima desi se da ljubav prestane.

– Malo je onih koji imaju tu svijest da takvu vezu i okončaju, i ostanu sa partnerom u dobrim odnosima. Danas sam čula za jedan takav par, i divim se njihovoj hrabrosti. Imam dosta godina, i imala sam razna iskustva sa muškarcima. Nikada nijednog partnera, a bila sam nemalo puta povrijeđena, nisam nazvala ružnim imenom, kao ni oni mene. jer, koliko god bih ga voljela, jednom da mi kaže (kao što nemalo puta čujem) ku*vo, kravo, budalo i sl, otišla bih da ne trepnem- kaže Maja i dodaje:

– Sretna sam što su danas to sve muškarci sa kojima, kada se sretnem na ulici se zagrlim i drago mi je da ih vidim, a vjerujem da je i njima.
Takvim ponašanjem govorimo o sebi, to je naše vaspitanje i naš obraz. Iako znam da je obraz kategorija u izumiranju- zaključila je ona.

M.N.

Slični članci

Ostavi komentar