Merima Isaković optužila Branislava Lečića za silovanje prije 43 godine

.Jedna od najvećih mladih glumačkih zvijezda bivše Jugoslavije, Merima Isaković, optužila je u ispovijesti za “Nedeljnik”, glumca Branislava Lečića da ju silovao prije 43 godine.

Isaković je bila jedna od najtalentovanijih i najljepših mladih glumica Jugoslavije i imala je naslovnu ulogu u filmu Živka Nikiolića „Jovana Lukina“ za koju je jedan od najuticajnih filmskih režisera svih vremena Ingmar Bergman izjavio, da je to najbolji portret žene ikad urađen na filmu.

Lijepa glumica je u 21. godini doživjela tešku saobraćajnu nesreću nakon koje je završila doktorske studije iz psihologije i magistarskih studija iz kliničke psihologije. Sada živi i radi u Australiji, blizu Brizbejna, i radi kao klinički psiholog i klinički neuropsiholog.

Isaković je u ispovijesti za „Nedeljnik“ ispričala da je Lečić silovao 1978. godine, kada je imala 18 godina.

Ona je opisala svaki detalj traume koju je preživjela.

„Opraštam ti, rekla sam mu tada, prije četrdeset godina. Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi nanio. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo“. Ja sam svoju riječ održala. Branislav Lečić izgleda nije kazala je Isaković.

“Osjećam moralnu obavezu da podijelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim, kao i onima, još uvijek bezglasno skrivenim žrtvama seksualnog zlostavljanja“ napisala je Merima Isaković.

Related posts

Ostavi komentar